Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Blancpain GT Sprint Series

Blancpain debut for Fjordbach på Nogaro

Blancpain GT
Sprint Series 

08/04/15 

Anders og Thomas tager fra Frankrig med sejr i Silver Cup
Den franske Paul Armagnac bane i Nogaro, var skueplads for 2015 sæsonåbningen af ​​Blancpain Sprint Series, efter et intenst test-program, før sæson start. De danske brødre Anders og Thomas Fjordbach ankom til denne den første weekend af den officielle konkurrence, med et klart mål.
 

"Endelig er vi her. Denne weekend starter det spændende. Vi ved jo, at det er den første løbs samling hvor vi er tilbage bag rattet af vores Audi R8 i denne serie, men vi vil helt sikkert sætte alt ind, på at starte sæsonen med et godt resultat", sagde en motiveret Anders Fjordbach under fredagens gåtur rundt på banen.

Weekendens løbs-program bestod af to træningskørsler, 2 + 1 kvalifikationer, det kvalificerence løb søndag og hoved-løbet om mandagen. Brødrene startede tidligt med arbejdet for at tilpasse bilen til banen under træningen og kvalifikationen, med ISR ingeniørerne, for at have den rette balance og fornemmelse til de efterfølgende løb.

Kvalifikations løbet gik ganske godt for de to kørere fra Aalborg. De startede fra ottende startrække og var i stand til at køre sig frem til en syvendeplads i et fremragende løb, hvor Thomas og Anders viste en solid løbs-rytme uden fejl eller store problemer. Fjordbach brødrene vandt også Silver Cup'en, der består af kørere under 25 år, med stor margin.

Ved mandagens hoved-løb, hvor grid-rækkefølgen blev givet af resultaterne fra den foregående dag, endte Anders og Thomas Fjordbach i tolvte position, efter en hård kamp i sidste del af løbet med den russiske Mercedes SLS AMG. Det danske hold opnåede endnu en første plads i Silver Cup, hvor de var bedre end deres rivaler Olivier Lombard og Jules Szymkowiak.

Thomas Fjordbach rapporterede efter at have forladt podiet:
"Det var en god første weekend i Blancpain Sprint Series. I går kørte vi et godt løb, og i dag var det lidt svært at tilkæmpe sig positioner, men det var med gode fornemmelser på banen. Det er et godt udgangspunkt for at vi kan forbedre os i løbet af sæsonen. Tak til ISR Racing, for den fantastiske bil under hele weekenden."

Anders Fjordbach ved hans side forklarede:
"I kvalifikations løbet havde vi et stærkt løb, men i dag kunne vi, af en eller anden grund, ikke finde det samme race tempo, som vi kunne i går. Det lykkedes os at holde fast i føringen i Silver Cup, men hastigheden på Bentley'en viste, at vi vil få hård kamp hele sæsonen. De kommende weekender vil vi gøre det svært for de andre deltagere!"

Næste løbs-deltagelse for High Class Racing vil være på Autodromo Nazionale di Monza, den 11.-12. April, ved den første runde af Blancpain Endurance Series.

High Class Racing


Læs mere om:
  • Anders Fjordbach
  • Thomas Fjordbach
  • High Class Racing
  • Nogaro
  • 06/04/15 - Nogaro - Blancpain GT Sprint Series
  •