Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Rally

Stort felt ved årets AutoPartner / Ans Kro Rally GP

Rally 
07/04/15 

Der bliver masser at kikke på for motorsportsfans i almindelighed og rallyfans i særdeleshed, når Randers Auto Sport og Ans IF på lørdag afholder den 13. udgave af AutoPartner / Ans Kro Rally GP ved Kongensbro mellem Viborg og Århus. Intet mindre end 62 mandskaber fra hele landet har tilmeldt sig arrangementet, der dels vil give publikum masser af oplevelser, dels rallykørerne endnu flere udfordringer end hidtil.
 

Den 11. april starter rallydagen allerede om formiddagen klokken 9.00. Her vil en otte kilometer lang rute blive afspærret til en to timers lang rallytest, hvor rallymandskaberne vil kunne få lejlighed til at teste materiellet af under forhold, som ikke blot minder om en hastighedsprøve til et DM-rally. Det er en rigtig DM-prøve! Ruten fra Borridsø syd for Bjerringbro over Boskov og Borre til Vejerslev vil nemlig sidst på året blive anvendt til årets DM-finale i rally.


Kenneth Kolbe og Jeannette Kvick starter i den deltagermæssigt største klasse ved AutoPartner / Ans Kro Rally GP – den klasse, som de sidste år vandt

Det egentlige AutoPartner / Ans Kro Rally GP bliver skudt i gang klokken 12.00. Det sker i Munck Asfalts store grusgrav ved Kongensbro tæt op ad hovedvej 26 mellem Viborg og Århus, hvor deltagerne først vil blive præsenteret, inden det går løs med kampen mod stopuret. Alle deltagerne skal ud i tre heats på den krævende rallysprintbane, inden dels klassevinderne, dels deltagerne i finalerunden er fundet. I finalen – som køres 15.30 – vil de 16 mandskaber, som har opnået de bedste heattider i den indledende runde være med, og så skal de ellers kæmpe om, hvem der ved 16.00-tiden får overrakt den store pokal.

Sidste år var det Ib Kragh, Juelsminde, som tog sejren. Han er også med i år – i en helt nybygget Citroën DS3 R5 – men får hård konkurrence fra bl.a. tidligere vindere som Christian Jensen, Ans, og Tage Meldgaard, Ikast, men også fra Esben Hegelund, Hadsten.

De 62 deltagere er fordelt på fem forskellige klasser, der spænder fra en klasse for de mindste biler med få hestekræfter under motorhjelmen til en klasse for historiske rallybiler. Den største klasse bliver den såkaldte klasse 2, hvor 23 mandskaber med typisk 1.600 cm3-biler skal kæmpe om klassesejren.

Deltagerlisten for AutoPartner / Ans Kro Rally GP findes på www.rallygp.dk.

AutoPartner Ans Kro Rally GP
Randers Auto Sport
www.rallygp.dk

Morten Alstrup


Læs mere om:
  • 11/04/15 - Kongensbro - Rally
  •  
     

    Rally nyhederne på Motorsporten.dk er sponsoreret af: