Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Ginetta Junior

Superstart for Patrik Matthiesen i Ginetta Juniors

Ginetta Junior 
06/04/15 

Patrik Matthiesen 16 årig racerkører med et overordnet mål om at deltage i Le Mans 2020, deltog i den forgangne weekend i årets første afdeling af Ginetta Junior Championship på Engelske Brands Hatch
 

Siden slutningen af januar har 9. klasses eleven fra Hammelev mellem Vojens og Haderslev tilbagelagt mere end 4.000 test kilometer på 5 forskellige engelske baner med det ene formål at blive så stærkt kørende at han vil kunne begå sig i den bedste fjerdedel af det 26 mands store felt, dette indfriede den Sønderjyske Racerkører til fulde da han under lørdagens tidtagning havde hurtigste tid og kunne derfor til første heat starte på Pole Position.

Starten på første parket blev omsat til en anden plads i heatet, hvor Patrik Matthiesen kom ind 0,426 sekund efter engelske Billy Monger, Patrik selv siger: Jeg skulle lige omstille mig fra at køre test kilometer uden modstand til at køre race sp med det i mente tabte jeg ikke første pladsen men vandt en anden plads, at blive så højt placeret som Rookie kører i sæsonen’s første løb er mere end hvad jeg kunne drømme om.

I weekendens 2. heat som blev kørt søndag foran mere 25.000 entusiastiske tilskuere spillede nerverne teenageren et puds, fra en start position som nummer 2 havde jeg jo meget at miste og ikke ret meget at vinde fortæller Patrik, men da de småfejlene havde lagt sig midtvejs i heatet kunne han køre overstregen på en tredjeplads 0,185 sekund efter vinderen Senna Proctor og 0,075 sekund efter Jamie Caroline på anden pladsen. Patrik fortsætter Jeg er lidt irriteret på mig selv over at nerverne tog over i dag, men omvendt kan det vel næsten ikke være som ny kører i klassen, siger han.


(Foto: Gary Hawkins)

Som første års kører i klassen (Rookie) deltager han i det samlede klassement samt Rookie mesterskabet. Debutweekenden sender Patrik Matthiesen op som en øjeblikkelig toer i mesterskabet – tre point fra Senna Proctor. I forhold til rookiemesterskabet flaskede det hele sig jo perfekt, for det var ikke de samme kørere, der var tæt på mig begge dage.

På tirsdag flyver jeg til England igen – her skal vi teste på Thruxton, inden vi tager til Donington Park to dage i den følgende uge, siger Patrik Matthiesen.

Næste løb er på Donnington Park 18-19 april

Patrik Sandell Matthiesen
www.PatrikMatthiesen.com


Læs mere om:
  • Patrik Matthiesen
  • 05/04/15 - Brands Hatch - Ginetta Junior
  •