Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Le Mans

Formula Racing vil til Le Mans i 2016

Le Mans 
31/03/15 

Le MansEfter en imponerende debut i 2014, fortsætter danske Formula Racing jagten på en Le Mans-billet i European Le Mans Series. De skifter i år til hurtigere klasse og får ny besætning.
 

Danske Le Mans-fans kan forberede sig på endnu en dansk satsning i det berømte franske motorløb. Efter en imponerende debutsæson i European Le Mans Series er Formula Racing klar til endnu en indsats i det benhårde europæiske GT-mesterskab, hvor præmien er en billet til 24-timers Le Mans.

– Vi sluttede på en andenplads sidste år, hvilket var både enormt skuffende og helt fantastisk. At slutte toer som debuterende team er imponerende, omvendt var det stadig ikke godt nok til at udløse den Le Mans-billet, vi havde håbet på, lyder det fra teamchef hos Formula Racing, Allan Jørgensen.


(Foto: Formula Racing)

Målsætningen for det danske Ferrari-team er fortsat en deltagelse i 24-timers Le Mans, og med resultatet i European Le Mans Series sidste år er ambitionerne kun blevet større. European Le Mans Series er tæt knyttet til den franske klassiker, og alle seriens klassevindere belønnes med en invitation til 24-timersløbet.

– Vi går målrettet efter Le Mans-deltagelse i 2016. Det franske 24-timersløb er Formula Racings allerhøjeste sportslige målsætning, og det overbevisende resultat sidste år understreger, at holdet besidder det rette potentiale, lyder det fra administrerende direktør hos Formula Automobile, Jesper Schak Andersen.

Ambitionerne betyder, at Formula Racing i denne sæson skifter deres Ferrari 458 GT3-racerbil ud med en GT2 og rykker op i den hurtigere LM GTE-klasse. GTE ligger meget tæt på den klasse, holdet agter at stille op i på Le Mans, og årets fem løb i European Le Mans Series bliver således en forberedelse til en 2016-indsats i den franske klassiker.

Andrea Rizzoli ny mand på holdet
Formula Racing-kørerne får nyt selskab i denne sæson, da Jan Magnussen efter to sæsoners engagement ikke skal køre for Formula Racing i 2015. Efter en opgradering af Mikkel Mac fra sølv- til guld-status på FIA's klassificering af kørere, må Mac og Magnussen i henhold til reglementet nemlig ikke længere dele samme bil.

I stedet har Formula Racing skrevet kontrakt med den 29-årige erfarne italienske sølv-kører Andrea Rizzoli, som altså indtager holdets Ferrari 458 GT2 sammen med Mikkel Mac og Johnny Laursen.


Andrea Rizzoli ny mand på holdet
(Foto: Formula Racing)

Andrea Rizzoli er ligesom Formula Racing associeret med AF Corse-teamet og blev sidste år vinder af Pro Am-klassen i det prestigefulde Blancpain-mesterskab. Rizzoli hentede ligeledes en andenplads i GTC-klassen i European Le Mans Series i 2013, mens han i 2012 og 2011 deltog i den europæiske GT Open-serie.

Mikkel Mac tror på mesterskabssejr
– Jeg glæder mig til en ny sæson i European Le Mans Series, ikke mindst ovenpå sidste års resultat, lyder det fra Mikkel Mac.

– Det bliver faktisk første gang i min karriere, at jeg kører to sæsoner i samme serie, og jeg ser frem til at tage udfordringen op i den helt store GT-klasse. Jeg synes, vi står med et stærkt hold, og kan vi undgå sidste års tekniske problemer, er jeg sikker på, at vi har reelle vinderchancer.

Den 22-årige Formula Racing-kører, som blev hædret med den prestigefulde Colding-pokal ved Dansk Motorsport Award i Cirkusbygningen i februar, får en travl sæson, da han udover deltagelse i European Le Mans Series for Formula Racing også stiller op for et dansk team i den nye Danish Supertourisme Turbo-serie.

Formula Racings træning til European Le Mans Series er allerede startet, eftersom holdet den 23.-24. marts deltog i seriens officielle test på Paul Ricard-banen i Sydfrankrig. Her fik alle kørere den nye GT2-bil mellem hænderne og formåede at køre omgangstider, som matchede de hurtigste i klassen.

Formula Racing første indsat i 2015-udgaven af European Le Mans Series finder sted den 10.-11. april på Silverstone i England.

Nyt website til Formula Racing
Formula Racing bliver endnu nemmere at følge i 2015-sæsonen. Teamet har nemlig lanceret et helt nyt website, Formularacing.dk, som vil samle alle pressemeddelelser, interviews, artikler, gallerier samt nyttig information om løb, serier og kørere.

Formula Racing


Læs mere om:
  • Johnny Laursen
  • Mikkel Mac
  • Formula Racing
  • Le Mans
  • 14/06/15 - Le Mans - Le Mans
  •