Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Pirelli World Challenge

Christina Nielsen kørte 260 km/t i gaderne

World Challenge 
30/03/15 

i Skt. Petersburg
Christina Nielsen deltog i weekenden i anden afdeling af den stærke GT serie Pirelli World Challenge, der blev afviklet i gaderne i Skt. Petersburg i Florida. For Christina, der kører for TRG Aston Martin Racing, var det første gang, hun skulle køre ræs på en gadebane omkranset af betonmure.
 

Da weekenden var omme, havde Christina både nye erfaringer og point at tage med hjem fra gadeløbet. Det var naturligvis en stor udfordring, at køre på en bybane med hastigheder op imod 260 km/t, men det blev ikke gjort nemmere af, at træningen blev afbrudt grundet en konkurrents afkørsel og kvalifikationen blev afviklet i øsende regnvejr.


Christina Nielsen
(Foto: Jan Kaiser)

Første løb lørdag, gav ikke mange flere omgange til Christina, da hun måtte udgå efter et sammenstød i starten. En Ferrari stod stille på startgridden, da starten gik og i tumulten for at undgå denne, fik Christina ødelagt sit styretøj og udgik.

Søndag startede Christina som nummer tredive i sin Aston Martin V12 Vantage, da hun ikke havde fået sat en tid i lørdagens løb. En god start og flot kørsel gav Christina en generel placering som nummer treogtyve, hvilket var en ottendeplads blandt de seksten startende i GTA klassen.

”Det var en rigtig stor oplevelse, at køre gadeløb” sagde Christina efter søndagens løb. ”Der er ikke meget tid til at lære banen at kende og finde grænsen og det blev selvfølgelig gjort endnu vanskeligere, når træningerne bliver forkortet. Lørdag var bare sort uheld, det var umuligt at undgå sammenstød, da der pludselig stod en bil stille foran mig. Søndag var til gengæld bedre. Jeg fik en god start og fik også lavet overhalinger undervejs og med en startplacering bagerst, var det dejligt at få point med hjem”.


Christina Nielsen
(Foto: Jan Kaiser)

Næste løb Christina Nielsen skal køre, bliver også et gadeløb når hun den 18-19. April skal køre tredje afdeling af Pirelli World Challenge i gaderne i Long Beach ved Los Angeles, Californien.

Jan Kaiser

Læs mere om:
  • Christina Nielsen
  • St. Petersburg
  • 29/03/15 - St. Petersburg - World Challenge
  •