Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

TCR Series

Nykjær varmer op for Formel 1

TCR Series 
26/03/15 

Nok er alles øjne rettet mod Formel 1 denne weekend, når sæsonens første løb sættes i gang i Malaysia. Men kigger man nærmere på programmet for weekenden, kan man se at en helt ny motorsportsserie ser dagens lys for aller første gang. Serien hedder TCR og her er den danske racerkører Michel Nykjær en af hovedpersonerne.
 

En ny begyndelse
Det bliver en helt ny begyndelse for Michel Nykjær, når han i weekenden starter sin 2015 sæson. For 2 uger siden skrev han under på en kontrakt med et nyt team, om en helt ny serie, i en ny bil – Og nu er tiden allerede inde til at det hele skal sættes i gang, på lørdag går starten nemlig i Malaysia sammen med det mægtige Formel 1.

”For 2 uger siden stod jeg uden en kontrakt, men så blev jeg kontaktet af det Italienske Team, Target Competition. De skulle bruge en kører til serien, og det blev vi hurtigt enige om skulle være mig. Så det er gået rigtig stærkt, og jeg er nu på vej til Malaysia. Jeg har været i Italien og teste med teamet i sidste uge, og jeg er meget positiv. Jeg skal køre i en Seat Leon, som jeg kender fra mine tidligere sæsoner i DTC og WTCC, og jeg ved at det er en rigtig god bil. Banen er dog ny for mig, men jeg har nærstuderet den hjemmefra og kørt den på simulator, så jeg føler mig godt forberedt,” udtaler den danske racerkører.


Michel Nykjærs bil
(Foto: TCR)

TCR's debut
TCR er en ny touringcarserie, som køres over 11 afdelinger i hele verden. Således bliver lørdagens første heat seriens debut løb, på den 5,5 km lange Sepang International Circuit. Serien kommer til at følge Formel 1 til tre løb, og selvom den nok kommer til at stå lidt i skyggen af Formel 1 i disse weekender, føler Michel Nykjær ikke at det er en hændring for at serien får succes.

”Det er første sæson for TCR, så alt omkring serien er nyt, men det er meget professionelle folk som står bag serien, og de forskellige deltagende teams har haft stor succes i både verdens- og europamesterskaber. Jeg synes at det er helt fantastisk at vi får muligheden for at køre sammen med Formel 1. Man kan sige at vi bliver en slags opvarmning for Formel 1, og i touringcar race bliver der rigtig gået til stålet, så det bliver helt sikkert sjovt for publikum at se på, inden Formel 1 løbet køres. Det er første gang at jeg selv skal opleve Formel 1 live, og det glæder jeg mig utrolig meget til. Jeg har fulgt Formel 1 siden jeg var lille, så det bliver fantastisk at opleve det så tæt på” fortæller Nykjær.

Fakta om TCR:

  • I weekendens første løb stiller 17 biler til start. (Flere forventes når serien kommer til Europa)
  • Heraf er kørerne af 10 forskellige nationaliteter.
  • Kendte navne som tidligere Formel 1 kører Gianni Morbidelli, og tidlligere WTCC verdensmester Jordi Gene er blandt kørerne som Nykjær skal kæmpe imod.
  • Serien tæller 5 forskellige bilmærker; Audi, Ford, Honda, Opel og SEAT.

Tidsplan
Fredag 12:40 Free Practice 1
Fredag 16:45 Free Practice 2
Lørdag 12:30 Qualifying (Q1 + Q2)
Lørdag 15:30 Race 1
Søndag 12:35 Race 2
(All times: GMT +8)


(Foto: TCR)

TCR løbene vises på følgende tv kanaler:
Motors TV, Fox International (Asia), SKY (Italy), Sport1 (Russia), BT Sport (UK), 4 SportPro (Finland), F1 Channel (Latin America).

Motors TV og BT Sport sender løbene live, mens tv dækningen fra de andre kanaler vil varigere.

Det er muligt at live streame løbet via www.tcr-series.com

TCR løbskalender 2015:
29 Marts - Sepang International Circuit, Malaysia
19 April - Shanghai International Circuit, China
3 Maj - Circuit de la Comunitat Valenciana Ricardo Tormo, Spain
10 Maj - Autódromo Internacional Algarve (Portimão), Portugal
24 Maj - Autodromo di Monza, Italy
31 Maj - Salzburgring, Austria
21 Juni - Sochi Autodrom, Russia
26 Juli - Autódromo Juan y Oscar Gálvez (Buenos Aires), Argentina
20 September - Marina Bay Street Circuit, Singapore
25 Oktober - Buriram International Circuit, Thailand
TBA November - TBA

Stine Østergaard
www.michelnykjaer.dk
www.targetcompetition.com


Læs mere om:
  • Michel Nykjær
  • Sepang
  • 29/03/15 - Sepang - TCR Series
  •