Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Special Saloon Car

Scotty og Kjærgaard til testdag på Zolder

Special Saloon 
26/03/15 

Onsdag, den 18. marts drog Scotty teamet til den tidligere Formel 1 bane, Zolder, i Belgien, for at teste at alt på bilen virkede som det skulle. De fleste vil nok mene at det er lidt langt at køre, for blot at funktionsteste, men der er flere gode grunde til at valget faldt på Zolder.
 

Dagen var officiel testdag for den hollandske pendant til Special Saloon Car: Super Car Challenge, og i den anledning var der ingen støjkrav på banen. Nærmere en forventning om at støje mest muligt, og da vi har store udfordringer med at overholde de danske støjgrænser på testdagene, var det en oplagt mulighed, for at få testet materiellet ved maksimal belastning. Desuden er Scottyen fremstillet kun 5 kilometer fra Zolderbanen, så alle der har været involveret i udviklingen af bilen, var fremmødt, inklusive nogle fotografer, som skulle lave en lille reklamefilm for bilen.

Torsdag morgen fik vi installeret os i vores garage, og straks sat nogle dækvarmere på, da det havde været meget koldt om natten, og det var stadig kun ca. 6 grader da testsessionen gik i gang.

Det er første gang jeg nogensinde kører på denne bane, så de første par omgange køres stille og roligt. Den store udfordring var dog at holde dækkene oppe i temperatur p.g.a. den kolde banetemperatur, så jeg var ret hurtig nødsaget til at sætte tempoet lidt op.


Scotty GT’en klar til test på Zolder

Det er en noget anderledes bane end det jeg er vant til at køre på herhjemme i Danmark. Banen er 4 km. Lang, og har nogle pæne langsider, og nogle lynhurtige kurver, der virkeligt stiller krav til fysikken!

Efter de første ca. 20 minutter i bilen, er jeg nødsaget til at køre ind og få en lille pause. Det kom noget bag på mig hvor hårdt det var at komme i gang igen, og hvor voldsomt de 700 turbohingste egentligt rykker den kun 1100 kg. tunge bil! På sådan en bane kommer de mange kræfter mere til sin ret end herhjemme. Det gik op for mig hvor hurtig det egentligt gik, da de spritnye 2015 Porsche Cup biler, nærmest holdt parkeret ned ad langsiden, og det er bestemt ikke nogle sløve øser!


Andreas koncentrerer sig i bilen

Alt i alt gik testen rigtigt godt. Motor, gearkasse og andre komponenter, som er blevet efterset i vinteren, virkede alt sammen perfekt, og den værste rust blev også lige banket af chaufføren, så kan næsten ikke vente til det går løs på Jyllandsringen om en måneds tid.

Andreas Kjærgaard
team AC Racing

Honda ProRacing, www.proracing.dk
Keld O. Dohm

Læs mere om:
  • Andreas Kjærgaard
  •