Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

SportsCar Championship

Jan Magnussen høstede fantastisk sejr

SportsCar
Championship 

22/03/15 

I 12 Hours of Sebring tog Jan Magnussen natten til søndag sin fjerde Sebring-titel i en fantastisk afslutning på det legendariske amerikanske 12-timersløb.
 

Det var en lykkelig Jan Magnussen, som sammen med holdkammeraterne Antonio Garcia og Ryan Briscoe kunne stille sig øverst på podiet efter afslutningen på det prestigefulde 12 Hours of Sebring i Florida. Det var Magnussens fjerde sejr i den amerikanske klassiker.

– Det var et benhårdt race med en helt fantastisk og nervepirrende slutning, lød det fra en nærmest ekstatisk Jan Magnussen efter de mange timers hård battle på den amerikanske racerbane.

– Vi havde store udfordringer med fabriksbilerne fra Porsche. De var konsekvent en tand hurtigere end os, og der var kun én måde at bekæmpe på. Det blev til 12 timer med speederen helt i bund, så vi kunne holde os fremme i feltet.

Selvom Magnussen og holdkammeraterne gik til den, kunne de kun med nød og næppe følge med de tyske racerbiler, som dominerede GTLM-klassen det meste af tiden.

I enkelte tilfælde var den gule Corvette #3 fremme og snuse til føringen, men kun indtil et pitstop atter udlignede stillingen og forviste trioen til en anden- eller tredjeplads.

Bortset fra en uheldig afkørsel af Ryan Briscoe i Australierens første stint kørte de tre Corvette-kørere imidlertid et ret problemfrit løb. Den stærke Corvette C7.R lod sig ikke som flere andre biler mærke af den rå og ujævne Sebring-bane, hvilket ifølge Jan Magnussen netop bar en stor del af skylden for holdets sejr.

– Sebring er på alle måder et hårdt løb, og der sker altid noget i den sidste time, som man ikke regner med, forklarede Jan Magnussen.

Med netop time tilbage af løbet lå Antonio Garcia på fjerdepladsen bag en Ferrari og to Porscher. Først kørte den røde Ferrari i pit og fik pludselig problemer med at starte. Senere pittede den ene Porsche og blev også holdende, da baghjulet sad fast!

– Så var vi pludselig toer og kunne begynde at se lyset igen. Den førende Porsche havde afholdt sit sidste pitstop lige tidligt nok, så vi kunne regne ud, at den måske ville køre tør for benzin, og så ville sejren være hjemme, forklarede Jan Magnussen.

Det blev dog ikke manglen på benzin, men i stedet en defekt gearkasse, som til Porsche-teamets store fortrydelse sendte deres anden og sidste bil ud af løbet. Dette skete med blot tre kvarter tilbage af løbet, og så var banen bogstaveligt talt fri for de tre Corvette-kørere.

– Vi troede ikke vores egne øjne. Hele teamet jublede. På mindre end 20 minutter var tre konkurrenter sendt til tælling, og så kunne Antonio nærmest cruise sejren hjem, lød det fra Jan Magnussen.

– Først Daytona, så Sebring. Nu har vi vundet de første 36 timer af sæsonen. Der skal lyde en kæmpe tak til hele teamet for en fuldstændig fantastisk indsats. Hvis vi kan holde momentet, bliver det et rigtig godt år.

Sejren i 12 Hours of Sebring er Jan Magnussens fjerde af slagsen og den første siden 2009. Jan Magnussen og Antonio Garcia har med weekendens bedrifter udbygget føringen i det amerikanske TUDOR-mesterskab.

Jan Magnussen Racing


Læs mere om:
  • Sebring
  • 21/03/15 - Sebring - SportsCar Championship
  •