Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

SportsCar Championship

Heinemeier og co. kører åben bil på Sebring

SportsCar
Championship 

15/03/15 

Det er efterhånden sådan at når man kører WEC så må der ikke deltages i åbne biler, men det må man endnu i USCC mesterskabet.
Derfor stiller Team Tequila Patron ESM op med deres HPD ARX-03b racere i 12 timers løbet på Sebring på lørdag.
 

Det er gennemprøvet teknik som ESM kørerne ifører sig på lørdag når de går i gang med 12 timers løbet på Sebring banen i Florida. I 2013 og 2014 kørte teamet i alt 21 løb i bilerne og har sat pole 4 gange, vundet 2 gange og har i alt opnået 16 podieplaceringer.

Det var oprindeligt planlagt at man så vidt muligt gerne ville køre i den nye ARX-04b model, men den er ikke færdigtestet og har heller ikke fået sin endelige homologering fra FIA WEC. Derfor kører man endnu i den gamle model. Grunden er at bilen skal være homologeret senest 30 dage før første WEC løb, og derefter vil godkendelsen være fastlåst. Det køres om mindre end en måned, men HPD mener der stadig er ting der skal ændres og forbedres.

Teamet er selvfølgelig kede af at man ikke har det nyeste materiale til rådighed, men stiller til gengæld kørerne til rådighed for HPD så arbejdet kan gøres færdigt.

Til gengæld håber man på succes på Sebring idet teamet har hjemme i Florida. I sidste sæson blev teamet nummer 2 i LMP2 klassen med bilen der dengang blev kørt af Scott Sharp, Ryan Dalziel og David Brabham. Scott Sharp som har arbejdet med Honda gennem de sidste 10 år, ved hvad de står for og ved at når bilen er færdig, så lever den op til alle forventninger. Beslutningen om at trække godkendelsen af den nye bil og i stedet deltage i den gamle, er derfor sket i bedste forståelse.

Det bliver dog i et Ligier JS P2 chassis at man stiller op i WEC løbene i denne sæson. Det sker med HPDs velsignelse idet designeren er en samarbejdspartner med HPD. Idet hele taget eksisterer der et nært samarbejde mellem ESM, Tequila Patron, HPD, designeren Onroak Automotive og Ligier. Scott Sharp og Ed Brown der begge kører for teamet, er også involveret i Patron gruppen.

Kørersammensætningen i de to Tequila Patron ESM biler udgøres af Scott Sharp, Ed Brown, Johannes van Overbeek, Ryan Dalziel, Jon Fogarty og David Heinemeier Hansson. I år bliver der altså masser af muligheder for at se kørerne i aktion, både i USA men også i de lande hvor WEC vil køre. Danske fans kan især følge David Heinemeier Hansson på Silverstone, Spa-Francorchamps, Le Mans og Nürburgring.

Dons

Læs mere om:
  • Sebring
  • 21/03/15 - Sebring - SportsCar Championship
  •