Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Blancpain

Successfuld test på Paul Ricard for Fjordbach

Blancpain
Endurance 

13/03/15 

De danske brødre Anders og Thomas Fjordbach deltog i weekenden ved den officielle Blancpain Endurance pre-sæson test på Paul Ricard, sammen med 44 andre tilmeldte biler. Niveauet på både teams og kørere er højere end nogensinde før, hvilket også kunne ses af de små forskelle på omgangstiderne.
 

På banen var der deltagelse af biler fra 11 forskellige konstruktører, og mere end 90 kørere var på banen i løbet af de to dages test. Og selv om formålet med testen drejer sig allermest om forbedringer på bilerne, end om at sætte en hurtig omgang, gav de hurtige og tætte omgangstider et indtryk af hvad der er i vente for 2015 sæsonen af Blancpain Endurance Series.

High Class Racing var repræsenteret med deres Audi R8 LMS GT3, med Anders Fjordbach ved rattet, som vil deltage hele sæsonen for I.S.R. Racing. Efter en god, privat, test på Slovakia Ring, var Anders kommet til banen ved middelhavet, fuld af selsikkerhed.
"Sidste uge fik vi teste forskellige justeringer på R8'eren, og jeg har det godt med det vi vandt ved dem. Med hensyn til de to dage i Paul Ricard, bliver de helt sikkert meget brugbare, i forhold til en fortsat forbedring af bilen."

Tilbage bag rattet i R8'eren

Testen, som foregik over to dage, startede onsdag under perfekte vejrforhold og fuld sol, hvilket gav teamet muligfor at køre hele tiden på Pirelli slicks. Dæk-sammensætningen fungerede perfekt under alle vore stints, og kørerne fik fuld udbytte af dagen.

I løbet af aktiviteterne på anden dagen blev der testet bremser på deres Audi R8, og de kørte nogle lange stints, for at hente så meget data som muligt til deres ingeniører, og kørte kilometer efter kilometer, i deres søgen efter den bedst mulige følelse med den fantastiske V10 motor fra Audi Sport.


(Foto: Olivier Beroud)

Som opsummering for den sidste test-session på banen, sagde aalborgensiske Anders Fjordbach:
"Efter de to gode dage på Paul Ricard, tager jeg direkte til Mugello i Italien, med bagagen fuld af gode indtryk. Vi havde virkeligt nogle gode dag, hvor vi kunne fokusere på udholdenhed, bremse-test og dæk-test. Og en masse lange ture. Og vi fik også afprøvet nogle forskellige kørere til Endurance Series. Hurtige kørere. Ingen navne endnu, men det ser godt ud."

Thomas Fjordbach var bag rattet i bilen om onsdagen, og hans fornemmelser var også positive:
"Jeg havde muligheden for at finde mig tilrette i bilen på førstedagen, og kunne køre nogle løbs-simuleringer. Det er godt at være med i konkurrencen i hvad der måske er verdens største GT-serie. Hastigheden på bilen kan vi ikke rigtigt vurdere endnu, da det har været en dag med frie test, så vi kan egentligt kun sammenligne med søster-bilen. Men vi er ret optimistiske."

Den næste bane optræden fra High Class Racing, bliver på Zhuhai International Circuit, den 14. og 15. marts, hvor Thomas Fjordbach skal teste for at forberede sig til Audi R8 LMS Cup Asia.

High Class Racing


Læs mere om:
  • Anders Fjordbach
  • Thomas Fjordbach
  • High Class Racing
  •