Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formel 1

Domstol: van der Garde skal køre

Formel 1 
12/03/15 

Sauber har en kører for meget
På den officielle deltagerliste til søndagens løb i Australien står Marcus Ericsson og Felipe Nasr listet som kørere for Sauber. Begge har en aftale med teamet. Problemet er at, at det har Guido van der Garde også - og det har han rettens ord for.
 

Kort, så havde van der Garde sidste sæson en aftale med Sauber om at være 3. kører. Samtidig havde teamet også en option på hans talent for 2015. Denne option valgte teamet at benytte sig af sidste sommer, da man besluttede at van der Garde skulle køre bilen den kommende sæson.

Herefter kom så finansielle problemer og Sauber blev tvunget til at gentænke deres strategi for 2015 - og den blev til at man i stedet ville satse på nogle andre kørere - nogle der havde mere at byde på - ikke i deres evner, men i deres pengepung. Så Felipe Nasr og Marcus Ericsson blev udnævnt til at være kørere for Sauber i 2015.

Det var van der Garde så ikke helt vildt begejstret for - for han havde jo lavet en aftale. Derfor gik han først til en schweizisk voldgift, der afgjorde at han havde en legitim kontrakt. Her fik han medhold, og med dette medhold gik han til retten i Australien. Også her fik han medhold - han har krav på at få en bil at køre i på søndag.

Senest forsøgte Sauber så at appellere denne dom, blandt andet med henvisning til at han ikke havde kørt i bilen og det dermed var forbundet med en sikkerhedsrisiko. Denne appel er blevet afvist af retten i Australien som værende grundløs, med henvisning til at Formel 1 er en velreguleret sport, og så lang tid at det er tilladt inden for reglerne at han kører bilen, kan det ikke være et juridisk argument, at han ikke har prøvet den.

Så nu står Sauber med tre kørere til to biler. Hvem der kommer til at køre dem, er pt. ikke helt klart...

Martin Møller-Thomsen

Læs mere om:
  • Albert Park
  • 15/03/15 - Albert Park - Formel 1
  •