Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser
ASETEK SIMSPORTS

Go Kart

Hårdt arbejde gav masser af point!

Go Kart 
10/03/15 

For anden weekend i træk, lagde Adria International Raceway, asfalt til et stort internationalet gokartløb. Denne gang var det første af fire afdelinger i WSK Super Masters serien, der var mere end 60 af verdens bedste KF Junior kørere til start.
 

Selvom Christian lige havde vundet WSK Gold Cup på banen ugen tidligere, skulle det vise sig at være hårdt arbejde, at være med i toppen denne gang. Banen fik mere og mere greb, hvilket gjorde at dæktrykket var svært at ramme, også temperaturer og lufttryk gav udfordringer for motor og karburator indstillinger, der var samtidigt ting der drillede ved chassis'et, og vi måtte skifte til reservekarten på et tidspunkt, hvor der manglede markant speed.


(Foto: Lundgaard Racing)

Den største udfordring af alle, blev en realitet efter tidtagningen, hvor Christian grundet meget trafk, ikke fik den helt optimale omgang, selvom han kun mangle 0.10 sek til hurtigste mand, blev resultatet en samlet 10. plads, hvilket i sig selv er udemærket i dette stærke felt, men det betød også, at han blev placeret i gruppe E til hans fire kvalifikationsheat, her er startplaceringen anden række på yderbanen hver gang!! Adria banen har 3 højre sving efter starten, og det er mere regelen end undtagelsen, at man taber adskillige placeringer fra en yderbane start.

Lørdagen blev år til dato den mest udfordrende for både kører og team, Christian kæmpede på banen, og mekaniker samt team kæmpede med en kart der manglede fart, det var derfor yderst tilfredsstillende, at vi kunne konstatere en samlet 11. plads efter sammenregning af alle kval heats.


Christian Lundgaard
(Foto: Lundgaard Racing)

Søndag morgen blev der lavet en masse ændringer på setup'et, og i warmup'en kunne vi se, at farten var tilbage, og nu kunne der igen kæmpes om topplaceringer.

I den vigtige prefinale, skulle Christian endnu engang starte fra yderbanen, og denne gang fra 3. række, hvilket ikke gav os den store optimisme, men en super fokuseret kører, med en kart der nu passede ham perfekt, kunne han kæmpe sig frem i feltet, og passere konkurrenterne en efter en, han kunne dermed notere endnu en sejr i en prefinale efter fremragende kørsel.

For anden weekend i træk, måtte Christian se sig henvist til yderbane start i finalen, dermed havde han under dette løb, startet alle hans 6 heats fra yderbanen, denne gang måtte han se sig henvist til 3. pladsen da starten gik, herefter var han parat til at indsætte et angreb når muligheden bød sig, men i stedet pressede sig en kører sig forbi bagfra, og der smuttede i samme moment en mere med da han blev presset uden for sporet. Nu var det pludselig "damagecontrol" i stedet for en sejr der skulle køres om, og da han igen fik sig kæmpet sig forbi, var der et hul på mere end 2 sekunder op til førefeltet, hvilket trods et ihærdigt forsøg, ikke kunne lade sig gøre at indhente.


Christian Lundgaard
(Foto: Lundgaard Racing)

Slutresultatet blev en 4. plads i finalen, hvilket for Christian nok ikke var det han havde sat næsen op efter, men alligevel endnu et flot topresultat, hvor 2015 nu har indbragt 3 sejre, en 4. plads samt en 5. plads, i sæsonens 5 største internationale løb.

Da både prefinale og finale er pointgivende til Super Master Serien, har Christian indtaget en samlet 2. plads i stillngen, og dermed givet sig selv et godt udgangspunkt for at kæmpe om den samlede sejr.

Næste løb er 22/3, hvor der køres 2. afdeling af WSK Super Masters på 7 Laghi banen ved Castelletto.

Lundgaard Racing


Læs mere om:
  • Christian Lundgaard
  •      ASETEK SIMSPORTS