Fantastisk sæsonstart for Christina Nielsen i USA

World Challenge
09/03/15

– Slutter på podiet under vanskelige forhold
Christina Nielsen kørte søndag under vanskelige forhold et fantastisk løb på Formel 1 banen Circuit Of The Americas, da hun ved første afdeling af Pirelli World Challenge i USA kørte sig til en tredjeplads i GTA klassen i øsende regnvejr. Christina, der kører for TRG Aston Martin Racing, startede fra 22. startposition generelt, nummer syv i GTA klassen. Med et fantastisk overblik og i duel med nogle af de store profiler indenfor sportsvognsracing, arbejdede Christina sig støt og roligt frem i feltet, hvor 40 GT biler var til start, heraf 21 i GTA klassen.

Undervejs var hun i duel med sin holdkammerat fra TUDOR serien, australske James Davison, der sidste år blandt andet var at finde i startfeltet ved Indy 500. Christina kom ikke alene forbi Davison i Nissanen, men trak fra og arbejdede sig videre frem i feltet. Et kvarter før afslutningen af det 50 minutter lange løb, var Christina på en tolvte plads generelt og en tredje plads i GTA klassen. Hun fortsatte med at imponere ved at forbedre sine omgangstider omgang efter omgang og kunne efter de 50 minutter på den svære bane køre over målstregen på en flot tredjeplads, som bedste Aston Martin på banen – og naturligvis som bedste pige, da hun er eneste kvindelige kører i feltet. Det var naturligvis en glad Christina der kunne bestige podiet i Texas og tage imod årets første pokal.

(Foto: Brian Cleary)

“Det var et fantastisk løb” sagde en super glad Christina efter løbet. “Jeg fik igen en god start og hentede nogle placeringer. Vi havnede bag safetycar et par omgange inde i løbet grundet en afkørsel, men der fik jeg også en god start og kæmpede med begge Bentleys. Vi kunne intet se på grund af regnen og vi aquaplanede ned af langsiden, så det var virkelig svære betingelser. Og med 50 biler på banen (heraf 10 i den lidt langsommere GT Cup – red.) er det et af de sværeste løb, jeg nogensinde har kørt. Så at slutte som treer i klassen og tretten overall er et resultat, jeg er utrolig glad for. Særligt når man kigger på mængden af biler, hvor svære betingelser det var og især konkurrence niveauet. Jeg rejser hjem fra Texas med et kæmpe smil”.

Hjemme i Danmark sad Christina Nielsens far, den tidligere Le Mans kører Lars Erik Nielsen og jublede. ”Det var fantastisk kørsel. Jeg sad med nerverne uden på tøjet. Hun kæmpede sig bravt forbi de to Bentley med et par af de bedste og mest erfarne sportsvognskørere overhovedet og kørte bare stille og roligt fra dem. Det var uudholdeligt, men jeg er så stolt lige nu”.

Christina Nielsen kørte sig til en tredjeplads i GTA klassen i øsende regnvejr

Løbet søndag fjernede skuffelsen fra løbet lørdag, hvor Christina havde leveret en fantastisk første omgang og overhalede syv biler, men udgik af løbet fra en syvendeplads i GTA klassen, da hun 12 minutter før mål, blev kørt af banen af en konkurrent der skulle overhales med en omgang.

Næste løb for Christina Nielsen bliver i TUDOR serien, når den amerikanske klassiker, 12 timers løbet på Sebring, afvikles lørdag den 21. Marts. Her får Christina James Davison som makker hos TRG Aston Martin Racing. Jan Magnussen deltager også i løbet på Sebring for Corvette Racing.