Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formel 4

God fornemmelse efter første test

Formel 4 
08/03/15 

Jan Jønck og resten af RS Competition teamet er netop vendt hjem efter den første test af teamets nye Formel 4 racere, og umiddelbart er mavefornemmelsen god. Der er stadig et stykke arbejde at udføre, før teamet er klar til årets første løb, men der er tilfredshed at spore hele vejen rundt.
 

Jan og hans teamkammerat, tyske Glenn Rupp, var selv med, da de nye racere først på ugen blev afhentet på Tatuus’ fabrik lidt uden for Milano. Herefter gik turen til den nærliggende bane Circuito Tazio Nuvolari, hvor teamet tilbragte de næste 3 dage med at teste de nye racere.


Jan Jønck har en god fornemmelse efter første test
(Foto: janjonck.dk)

Selvom teamet råder over erfarne og særdeles kompetente folk, så er Formel 4 en ny klasse for dem alle, og derfor blev den første testdag brugt på at lære bilerne at kende. ”Til at begynde med eksperimenterede vi en hel del med indstillingerne, så vi fik nogle erfaringer med, hvordan bilen reagerer på de forskellige ændringer,” siger Jan således om den første testdag, som altså primært handlede om at få en grundlæggende forståelser for bilerne på plads.

Der er kun ret begrænsede muligheder for at justere på vingerne på en Formel 4 racer, og derfor består testarbejdet rigtig meget af forskellige ændringer på hjulgeometrien for at opnå det bedst mulige mekaniske vejgreb. ”Vi arbejdede meget på at finde et godt setup til brugte dæk,” siger Jan, som samtidig afslører, at der er ganske stor forskel på at køre med nye og brugte dæk: ”På denne bane kørte vi 1,2 sekunder hurtigere på nye dæk.”

Jan vender hjem med en god mavefornemmelse forud for de næste tests, og han føler, at resten af teamet deler hans optimisme. ”Jeg synes generelt, at der var tilfredshed at spore. Både teamchef og mekanikere virker fortrøstningsfulde, og vi har fået en masse gode input at arbejde videre med. Vi har lært en masse om vores nye racere, og vi er kommet langt på de her 3 dage.”

Selvom teamet således er godt tilfredse med udbyttet af den første test, så lægger Jan vægt på, at det stadig er meget svært at vide, hvor man står i forhold til konkurrenterne. På den norditalienske bane havde RS Competition banen for sig selv, og derfor er der selvsagt ingen tider at sammenligne sig med, men det skulle den næste test på Oschersleben gerne råde bod på. ”Vi skal teste igen på Oschersleben i starten af april, og her tyder det på, at der også dukker en række af de andre teams op. Det glæder vi os til, for så kan vi for alvor begynde at spore os ind på, hvor godt vi er med,” siger Jan, som også gerne ser, at det kommer til at dryppe lidt på den nordtyske asfalt til den tid. ”De 3 dage i Italien bød på solskin og 12-17 grader, så vi fik en masse erfaringer med tørvejr og middeltemperaturer, men vi har endnu ikke kørt bilen i regnvejr, og det skulle vi også gerne nå at prøve.”

De 3 dages test betød et længe ventet gensyn med en racerbil for Jan, som før denne uge ikke havde siddet bag rattet i næsten 3 måneder. ”Det var rigtig fedt at komme ned i en racerbil igen. Det har jeg savnet, og jeg glæder mig allerede til den næste test,” slutter Jan.

Jens Hvas
www.janjonck.dk


Læs mere om:
  • Jan Jønck
  •      ASETEK SIMSPORTS