Pirelli World Challenge

Christina Nielsen kørt af banen i Texas

World Challenge
08/03/15

Første løb i Pirelli World Challenge, der blev afviklet på Grand Prix banen Circuit Of The Americas sent lørdag aften dansk tid, fik desværre en brat afslutning for Christina Nielsen i hendes Aston Martin V12 Vantage GT3.

Christina startede fra 23. startposition og lavede en flot start, da det imponerende felt på 50 biler blev sendt afsted. Efter første omgang avancerede Christina hele syv pladser og holdt efterfølgende sin placering det meste af løbet. Undervejs fik hun avanceret en placering, men mistede et par igen senere i løbet, men hun holdt flot placeringen som bedst placerede Aston Martin i feltet. Det store GT felt på fyrre biler, havde deltagelse af 10 lidt langsommere GT Cup biler og da en af disse skulle overhales med en omgang, havde køreren tilsyneladende ikke set Christina. Han drejer ind i svinget og hans højre forhjul ramte venstre baghjul på Christinas Aston Martin og Christina blev sendt af banen og havnede i grusset. På det tidspunkt var der kun 13 minutter tilbage af det 50 minutter lange løb og Christina mistede vigtige point i GTA mesterskabet, da hun mistede en ellers sikker syvende plads i GTA.

Christina Nielsen, til venstre
(Foto: TRG)

”Starten var fantastisk” sagde Christina efter løbet. “Jeg kom godt afsted og valgte yderbanen i første sving, hvilket viste sig at være et godt valg. Placeringsmæssigt er vi endnu ikke helt deroppe, hvor vi gerne vil være, men jeg kørte fornuftige omgangstider i løbet. Men det hele slutter desværre, da jeg nåede op til en Porsche fra GT Cup klassen og skulle overhale ham med en omgang. Jeg går indenom ham, og da vi kører ind i svinget er jeg foran ham med det meste af bilen, men han drejer ind og rammer bagenden på min bil og flækker min fælg og sender mig i grusset. Meget uprofessionelt, så nu håber jeg bare på et bedre løb I morgen”.

Løbet på COTA blev vundet af Jan Magnussens tidligere Corvette holdkammerat Olivier Beretta, Ferrari, der efter en løbslang duel overhalede den tidligere Champcar kører Ryan Dalziel, Porsche, i sidste sving på næstsidste omgang. På tredjepladsen kom endnu en af Jan Magnussens tidligere Corvette holdkammerater Johnny O’Connell, der i sin Cadillac længe lå og pressede bag på Beretta.

Afdelingens andet løb afvikles søndag kl. 1.25 PM lokal tid, kl. 19.25 dansk tid (der er taget højde for sommertid i Texas). Løbet kan ses live på www.world-challengetv.com