Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Pirelli World Challenge

Ingen held til Christina Nielsen, men dobbelt-sejr til Johan Schwartz

World Challenge 
08/03/15 

Det lykkedes desværre ikke for Christina Nielsen at komme helt til målflaget i årets første World-Challenge løb, hvor hun deltager i en Aston Martin Vantage. Derimod lykkedes det for Johan Schwartz at køre sig til en dobbelt-sejr i TCB klassen. GT klassen, hvor Christina deltager, blev vundet af Olivier Beretta.
 

Det blev Jan Magnussens tidligere team-kammerat hos Corvette, Olivier Beretta, der for et par år siden skiftede til Ferrari mærket, som i sin Ferrari 458 GT3 vandt lørdagens løb i GT klassen på Curcuit of the Americas, Texas.


Olivier Beretta
(Foto: world-challenge.com)

Beretta var startet løbet fra en tredje placering, efter hollandske Nick Catsburg og østriske Kevin Estre. Estre fik en dårlig start, og blev overhalet af amerikanske Ryan Dalziel fra fjerde position, der også kom foran Beretta. Senere på første omgang blev Estre også overhalet af Johnny O'Connell der havde kørt sig op fra ottende position. På fjerde omgang fik Catsburg en drive through straf der sendte ham ned midt i feltet. Føringen blev overtaget af Dalziel, hvorefter resten af løbet blev en kamp mellem Dalziel og Beretta. På tyvende omgang lykkedes det endelig Beretta at komme forbi, og han holdt sig foran i de sidste to omgange af det 50 minutters lange løb. På anden pladsen kom Dalziel i en Porsche 911 GT3, fulgt af O'Connell i Cadillac ATS-VR GT3.


Olivier Beretta på GT podiet
(Foto: world-challenge.com)

GTA klassen, hvor Christina Nielsen deltager, kørte samtidigt med GT klassen i et felt bestående af 49 biler i alt. Her startede Bryan Heitkotter fra "pole", som nr 6 på det samlede grid, men han holdt kun føringen til halvvejs gennem løbet, hvor han blev overhalet af først Michael Lewis, og derefter Ricardo Perez, Martin Fuentes og Henrique Cisneros, hvilket gav den endelige rækkefølge.

Christina Nielsen kom desværre ikke i nærheden af målflaget, men måtte stoppe deltagelsen i løbet, med 7 omgange tilbage, hvor hun blev ramt af en Porsche fra GT Cup klassen.


Christina Nielsen
(Foto: world-challenge.com)

Lørdag blev der også kørt 2 løb i TC/TCA/TCB klasserne, med deltagelse af Johan Schwartz, en dansker bosat i Huntersville, North Carolina. Johan Schwartz vandt begge løbene med en Chevrolet Sonic, og er dermed den første der vinder TCB klassen i en Chevrolet. Under andet løb havde han en lang kamp med Glen Nixon i en MINI Cooper, der blev et godt show, da de to biler er meget forskellige, og skiftevis hurtigst alt efter hvor på banen de var.

Søndag køres endnu et løb i GT klasserne.


Læs mere om:
  • Christina Nielsen
  • Johan Schwartz
  • Circuit of the Americas
  • 08/03/15 - Circuit of the Americas - World Challenge
  • Christina Nielsen kørt af banen i Texas
  •