Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Danish Endurance Championship

Jubilæumssæson for dansk langdistance-serie

Danish Endurance
Championship 

05/03/15 

DEC - Danish Endurance ChampionshipÅrets DEC starter den 9. maj på Ring Djursland
I år vil en masse racerkørere være med til at fejre et specielt motorsportsjubilæum. Det er alle de danskere, som i år kommer til start i Danish Endurance Championship, for løbsserien med langdistanceløb af mellem fire og seks timers varighed bliver nemlig i 2015 afviklet for tiende gang.
 

Løbsserien blev i sin tid skudt i gang på Ring Djursland, og det bliver også her, at årets sæson starter. Helt præcist den 9. maj køres sæsonpremieren for Danish Endurance Championship på den kuperede racerbane ved Tirstrup, og så følger der ellers løb på Padborg Park og som noget helt nyt et udenlandsk løb. Det skal køres i midten af august på Sturup Raceway, der ligger i Sydsverige mindre end tre kvarters kørsel fra Rådhuspladsen i København.


Per og Frederik Frost hører til blandt favoritterne i Danish Endurance Championship med deres Ferrari 458

Årets Danish Endurance Championship får deltagelse af mange af de teams og kørere, som også satte deres præg på 2014-sæsonen. Her blev publikum vidne til et meget tæt opgør om den prestigefyldte distancepokal, som går til mandskabet på den racerbil, der tilbagelægger flest kilometer i løbet af sæsonen. Kampen stod sidste år mellem 8700 Racings Renault Clio med Frankie Jørgensen, Johnny Andersen og Peter Madsen, alle Horsens, og så den vindende bil fra Sally Racing, der bl.a. havde Kristian Jepsen og Johan Blach Petersen, Århus, med i kørerbesætningen. Mindre end 20 kilometers forspring vandt de med, hvilket svarede til under ti omgange på Padborg Park!


8700 Racing (grå bil) og Sally Racing (blå bil) genoptager i år kampen om distancepokalen i Danish Endurance Championship

Sally Racing kommer i stærk opstilling med op til fem biler i division 2 for to-liters biler, men teamet har også planer om at indsætte et par biler i division 3 for sportsprototyper og standardvogne over to liter.

Her hører familieteamet Per og Frederik Frost, Frederikssund, klart med blandt favoritterne i deres grå og turkise Ferrari 458, hvor de skal forsøge at forhindre Peter Normann, Rødkærsbro, og Henrik Bollerslev, Viborg, i at forsvare deres titel. Midtjyderne starter atter med deres Peugeot Spider, og det er en bilmodel, som de ikke bliver ene om at indsætte. Der forventes op mod yderligere fire eksemplarer af den åbne, specialbyggede sportsprototype.

Løbskalender for Danish Endurance Championship

9. maj Åbningsløb Ring Djursland
6. juni Padborg Park DTC Padborg Park
27. juni Padborg Park Midsommerløb Padborg Park
15. august Copenhagen GP Sturup Raceway
10. oktober Supertourisme Finale Padborg Park

Morten Alstrup


» Danish Endurance Championship kalender for 2015