Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Rally

Ny format for årets Rally Grand Prix

Rally 
05/03/15 

Rally Grand Prixet ved Kongensbro mellem Viborg og Århus har siden 2003 markeret starten på en ny rallysæson, og sådan kommer det også til at være i år. Men alligevel vil dette års udgave af AutoPartner / Ans Kro Rally Grand Prix være anderledes end de seneste udgaver.
 

”Vi har valgt et helt nyt format for årets Rally Grand Prix,” siger løbsleder Jens Erik Jensen fra Randers Auto Sport, der står som arrangør af løbet. ”Dels flytter vi løbet til lørdagen efter påske – den 11. april – dels har vi valgt at ændre på programmet.”

Løbsdatoen har hidtil ligget fast som langfredag, men det er en af de ting, som bliver ændret ved 2015-udgaven.

”Vi har valgt at flytte Rally Grand Prixet til den første lørdag efter påsken ud fra de tilbagemeldinger, vi har fået,” forklarer Jens Erik Jensen. ”Vi har gennem tiden fået mange henvendelser fra folk, som ikke kunne komme til vores tidligere løb, fordi vi kørte det langfredag, hvor de måske var bortrejst. Nu håber vi, at vi kan give alle rallyfans i Midt- og Østjylland en god oplevelse.”


De danske rallykørerne er klar til at springe ud i en ny sæson, når årets AutoPartner / Ans Kro Rally Grand Prix køres den 11. april. Her er det Danmarksmesteren Christian Jensen, som er ved at gøre klar.

Men det er ikke kun én oplevelse, rallyfans kan få den 11. april. Der bliver to.

”Omdrejningspunktet bliver fortsat vores stores rallysprint i Munck Asfalts store grusgrav langs A26 ved Kongensbro. Her starter vi klokken 12, men tre timer før varmer vi op ude i oplandet med en rallytest,” siger Jens Erik Jensen.

”Rallytesten er en mulighed for, at rallykørerne virkelig kan få prøvet deres materiel af, inden DM-sæsonen starter. Og vel at mærke under krævende forhold. Rallytesten foregår lørdag formiddag fra klokken ni til klokken elleve, hvor vi slipper deltagerne løs på en otte kilometer lang og snoet hastighedsprøve, som har DM-kvalitet. Den blev brugt til et DM-løb i 2011, og den kommer også til at indgå i årets DM-finale i rally til efteråret. Her bliver kørerne udfordret, og så er de varmet op til rallysprintet i grusgraven om eftermiddagen!”

Morten Alstrup


Læs mere om:
  • 11/04/15 - Kongensbro - Rally
  •  
     

    Rally nyhederne på Motorsporten.dk er sponsoreret af: