Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Rally Monte-Carlo Historique

Team Audi 80 sluttede årets Ralley Monte-Carlo Historique i fin stil

Rally Monte-Carlo
Historique 

09/02/15 

Ambitionerne hos Team Audi 80 om en placering i top 10 var slet ikke urealistiske efter de to sidste års placeringer som henholdsvis nr. 19 og 11 kombineret med flere hestekræfter til dette års løb. Toni Hansen og Per Brodersen har kørt fantastisk men mistede et super godt resultat, og det er, hvad der kan ske i rally. Omstændighederne taget i betragtning er de dog godt tilfredse med at have kørt sig op til en slutplacering som nr. 22.
 


Team Audi 80 giver interview til DR Nyhederne lige inden starten i København
(Foto: Per Brodersen)

Efter en kold start fra Rådhuspladsen i København torsdag den 29. januar blev det i løbet af ugens 3.000 km, der omfattede 14 specialetaper i de sydfranske Alper, kun koldere.

Fredag startede den længste etape i det hårde rally, og forude ventede 36 timer uden søvn inden første etapemål i Monaco.


Audi 80 får skiftet hjul og dæk
(Foto: Per Brodersen)

Søndag var mange stødt ind i problemer efter 3 døgns kraftigt snefald over det sydlige Frankrig, og selv internationale topkørere havde ikke kunne holde deres biler på vejen men var også endt i grøften. Team Audi 80 med Toni Hansen og Per Brodersen havde kørt sig op som nummer 17 og bedste danskere, men på dagens sidste specialetape var vejen blokeret af andre biler, der var kørt fast i sneen. Team Audi 80 fik derfor et stort tidstab og var herefter uden mulighed for en topplacering.

Mandag prægede store mængder sne fortsat Rally Monte-Carlo Historique, men Team Audi 80 var nu rykket op som nr. 38 og forventede yderligere fremgang.


Team Audi 80 på vej mod prøve 4
(Foto: Per Brodersen)

Tirsdag var deltagerne nået frem til Monaco efter to døgn i bjergene i Ardeche-området, og nu ventede De Lange Knives Nat i Alperne nord for Nice. De gennemsnitshastigheder, der skulle holdes, var sat så højt, at ingen ville kunne opnå dem på de smalle bjergveje, og på disse to specialetaper får deltagerne typisk lige så mange strafpoint som på de foregående 12.

Rallye Monte-Carlo Historique sluttede onsdag morgen i Monaco som et af de hårdeste nogensinde, hvad snevejr og svært fremkommelige veje angår. 325 biler startede, mens kun 254 nåede i mål i Monaco. Team Audi 80 med Toni Hansen og Per Brodersen sluttede som anden bedste danske bil med en placering som nr. 22.


Audi 80 i mål med champagne og kransekage
(Foto: Per Brodersen)

Læs mere om Team Audi 80 og dagbog fra løbet på audi80-rally.dk

Læs mere om Rallye Monte-Carlo Historique på
acm.mc/en/rallye-monte-carlo-historique/2015-edition/

AUDI Danmark

Læs mere om:
  • Monte Carlo
  • 04/02/15 - Monte Carlo - Rally Monte-Carlo Historique
  •  
     

    Rally Monte-Carlo Historique nyhederne på Motorsporten.dk er sponsoreret af: