Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser
ASETEK SIMSPORTS

World Series Karting

Christian Lundgaard i front

World
Series
Karting 

02/02/15 

ved WSK Champions Cup
Lundgaard Racing startede i weekenden sæsonen 2015 med første afdeling af WSK Championscup på La Conca banen i det sydøstlige Italien. Serien køres over 2 afdelinger på Lonca Banen i det sydøstlige Italien, og senere på året afvikles også CIK-FIA verdensmesterskabet samme sted!
 

Det gode samarbejde med det professionelle svenske team Ward Racing fortsætter i 2015, teamet har forberedt sig optimalt gennem den korte vinterpause, og er nu stærkere end nogensinde før!!

Christian Lundgaard skal køre alle WSK løb, EM sæsonen, WM løbet samt udvalgte større Italienske løb for Ward Racing, han startede med 3 testdage hos teamet forrige weekend, og efter testen havde Christian en rigtig god fornemmelse i maven, samt følte sig tilpas med balancen i det nye 2015 chassis.


Christian Lundgaard

De officielle tests torsdag/fredag op til løbet var præget af vekslende vejr, alligevel var Christian var med fremme ved alle sessionerne, og da den vigtige tidtagning blev kørt fredag eftermiddag på tør bane, kunne han sætte karten på pole efter at have domineret det meste af sessionen, dermed skulle han starte hans 4 kval heats fra første position!

Resultatet af de 4 kval heats blev 2-1-1-1, dermed var han klart i front, og skulle starte den ene af de 2 prefinaler fra den vante pole.

Prefinale A havde svære vilkår, da banen stadig var glat mange steder, men ikke våd nok til regndæk, efter nogle omgange blev Christian passeret på langsiden, og blev presset ud i det våde spor, hvorefter 3 kørere passerede ham, men med køligt overblik fik han arbejdet sig tilbage i front, og vandt prefinale A med dominerende 4 sekunder.

Et underligt regelsæt bevirkede, at vinderen af prefinale B skulle starte på inderbanen i finalen, og derfor måtte Christian for første gang i weekenden starte fra andet end første position, dog stadigt i første række men fra den svære yderbane!


Christian Lundgaard

Kort inden finalestart åbnede himlen sig, og et massiv tordenvejr med regn og hagl fik banen tilbage til svære vilkår, da starten gik, var der kun en stor sky af regn at se efter karterne. Amerikanske Logan Sergant tog starten fra pole, med Christian lige i hælene, og allerede på 4. af de 16 omgange lagde Christian sig front, og udbyggede føringen til massive 7 sekunder ved målflaget.

Med maksimum point, har Christian lagt sig i føring i WSK Champions Cup, allerede i kommende weekend skal det afgøres hvor mesterskabet skal hen. Med dominans på både tørt og vådt underlag, har Christian gode chancer i den samlede stilling, men vi ved også hvor lidt uheld der skal til, før sejren kan smutte, et er dog helt sikkert, team og kører fighter til sidste meter!


Christian Lundgaard

Sejren i weekendens løb, er ubetinget den største indtil videre i Christians karriere, og vi vil gerne takke Ward Racing, sponsorer samt Dasu/Team DK for opbakning, i har alle en stor andel i denne fantastiske weekend.

Storebror Daniel og mor Lotte har været flittige til at holde Lundgaard Racing’s facebook side opdateret, så alle interesserede kunne følge slagets gang.

Lundgaard Racing


Læs mere om:
  • Christian Lundgaard
  •      ASETEK SIMSPORTS