Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Classic Race Aarhus

Formel 1 i Aarhus

Classic Race
Aarhus 

27/01/15 

Nu skal der igen køres Formel 1 i Aarhus.
Classic Race Aarhus bliver igen vært for Danmarks eneste løb for klassiske Formel 1 biler.
 

Efter et år, hvor Danmark i den grad har kastet sig ind Formel 1 sporten er der nu godt nyt til de mange som gerne vil opleve motorsportens fuldblodracere på dansk asfalt. Classic Race Aarhus har netop besluttet igen at invitere til Formel 1 løb i Aarhus i weekenden 22. til 24. maj.

- Jeg er meget glad og lettet over at vi igen kan byde på nogle af de mest fantastiske biler inden for motorsporten. Der er jo tale om racervogne fra motorsportens kongeklasse som har kørt på nogle af de største og mest kendte baner i verden, lyder det fra Niels Brøchner, president, Classic Race Aarhus.


(Foto: CRAA)

For et halvt år siden nedlagde Aarhus kommunen ellers forbud mod at Formel 1- bilerne deltog i løbet. En beslutning der dengang blev stærkt kritiseret af lokale politikere og flere af løbets sponsorer.
I en mail advarede den lokale embedslæge kommunen om, at støjen muligvis kunne give høreskader hos enkelte naboer som bor lige op af racerbanen. Siden har nogle af landets dygtigste lyd-eksperter slået fast, at der ingen fare er for naboernes hørelse og løbets arrangør har fået udfærdiget en grundig rapport der slår fast at Formel 1 løbet kan afvikles inden for gældende regler om lyd og støj. Og nu har Aarhus Kommune så valgt at give grønt lys for Formel 1 bilerne.


(Foto: Sportsphotos.dk)

- Vi har afholdt 24 møder, blandt andet med kommune og naboer, og vi har brugt omkring 400 arbejdstimer på det her. Så vi har virkelig arbejdet på at gøre alle tilfredse, lyder det fra Niels Brøchner der glæder sig over, at samarbejdet med i sær Aarhus Kommune har været konstruktivt og båret af en åben og positiv dialog.

Classic Race Aarhus har blandt andet tilbudt at opstille støjskærme hos de få naboer der føler sig generet af lyden fra racerne, og man vil samtidig foretage lydmålinger under løbet for at sikre, at lyden fra de snurrende motorer ikke overstiger de aftalte værdigrænser.


(Foto: Lengerfoto.dk)

De seneste fem udgaver af den aarhusianske racerklassiker har haft et bredt udvalg af historiske Formel 1-biler på programmet, og klassen har været et særdeles populært indslag blandt publikum.
Hvilke biler der bliver udvalgt til løbet i maj holder man endnu tæt med. Enhver Formel 1-vogn er fantastisk både at se og at høre. Og som sædvanlig vil man til Classic Race Aarhus også kunne komme helt tæt på, når bilerne står i depotet.

Classic Race Aarhus køres næste gang i weekenden 22. til 24. maj 2015. Løbet køres på en af Nordeuropas smukkest beliggende baner ved Marselisborg Slot og Mindeparken i Aarhus med plads til 33.000 tilskuere. Overskuddet fra Classic Race Aarhus går til at skabe bedre trafiksikkerhed for børn.

CRAA.dk


Læs mere om:
  • Mindeparken (Gadeløb)
  • 24/05/15 - Mindeparken (Gadeløb) - Classic Race Aarhus
  •