Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Rally Monte-Carlo Historique

Dansk landshold i Monte-Carlo

Rally Monte-Carlo
Historique 

27/01/15 

Danske rallykørere har mulighed for teamsejren i verdens største rally for historiske biler.
I Rally Monte-Carlo Historique, der starter torsdag kl. 11 fra Rådhuspladsen i København, deltager ikke kun landets bedste kørere inden for historisk pålidelighedsrally. Danmark deltager også i den prestigefyldte holdkonkurrence.
 

"I Dansk Automobil Sports Union finder vi, at det er et stort og vigtigt løb, og vi vil gerne støtte dansk deltagelse gennem anmeldelse af et landshold," siger unionens formand Bent Mikkelsen, Vejle, der selv er blandt de danske kørere i det krævende rally.


Dansk Automobil Sports Union har gode forhåbninger til et fint dansk resultat i holdkonkurrencen, og derfor har vi tilmeldt Danish DASU Classic Team til løbet," siger Bent Mikkelsen.
(Foto: Michael Eisenberg)

"Med de resultater, deltagerne tidligere har opnået i Rallye Monte-Carlo Historique, har vi gode forhåbninger til et fint dansk resultat i holdkonkurrencen, og derfor har vi tilmeldt Danish DASU Classic Team til løbet," siger Bent Mikkelsen.

Sidste år lå det danske landshold nr. 2 i konkurrencen, lige til to mandskaber fik tekniske problemer under løbets sidste nat.


Toni Hansen og Per Brodersen er et af de bedste danske kort i Danish DASU Classic Team. De blev nr. 19 og 11 i deres to første år i det hårde løb.
(Foto: Michael Eisenberg)

Målt ud fra sidste års resultater, er der navnlig to hold, der vil kunne trække Danmark frem i holdkonkurrencen. Det er Toni Hansen fra Horsens og Per Brodersen fra Lem, som i en Audi 80 GLE fra 1979 blev nr. 11 ud af 320 startende mandskaber samt Hans Kolby fra England og Jan Østergaard fra Horsens, der med en Au2Parts Lancia Fulvia 1600 HF fra 1971 blev nr. 21 i deres debutløb.


Dansk rallymester for mere end 40 år siden: I dag er Hans Kolby sammen med codriver Jan Østergaard på det danske landshold i Rallye Monte-Carlo Historique.
(Foto: Michael Eisenberg)

Fakta:
Danish DASU Classic Team i Rallye Monte-Carlo Historique 2015:

Med start fra København:

80 Toni Hansen (Horsens) og Per Brodersen (Lem), Audi 80 GLE (1979)
36 Lars Bækkelund (Horsens) og Arne Pagh (Strib), Porsche 924 Turbo (1979)
32 Bent Mikkelsen (Vejle) og Kim Frandsen (Odder), Ford Escort RS2000 (1977)
45 Peter Karlsen (Holbæk) og Erik Rasmussen (Ry), Volkswagen Golf GTI (1978)

Med start fra Reims:

44 Hans Kolby-Hansen (England) og Jan Østergaard-Nielsen (Horsens), Au2Parts Lancia Fulvia 1600 HF (1971)
60 Henrik Møller-Nielsen (Allingåbro) og Martin Møller-Nielsen (Allingåbro), Volkswagen Golf GTI (1977)


Michael Eisenberg

Læs mere om:
  • Monte Carlo
  • 04/02/15 - Monte Carlo - Rally Monte-Carlo Historique
  •  
     

    Rally Monte-Carlo Historique nyhederne på Motorsporten.dk er sponsoreret af: