Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

SportsCar Championship

Endelig: Jan Magnussen vandt sit Rolex-ur

SportsCar
Championship 

26/01/15 

Jan Magnussen kan føje endnu en titel til karrierens mange sejre efter en hårrejsende afslutning på det legendariske 24 Hours of Daytona søndag aften dansk tid. Belønningen var et kostbart Rolex-ur og en føring i det amerikanske TUDOR-mesterskab.
 

Søndag aften dansk tid lykkedes det endelig for Jan Magnussen at vinde det prestigefulde 24-timersløb på Daytona Speedway. Det var 11. gang, danskeren forsøgte sig i den amerikanske klassiker, som blev afgjort, da teamkammerat Antonio Garcia krydsede målstregen som vinder i GTLM-klassen, blot et halvt sekund foran en konkurrerende BMW.


(Foto: janmagnussen.dk)

– Det var et af vores stærkeste løb nogensinde! Jeg er så stolt og glad på teamets vegne, lød kommentaren fra Jan Magnussen søndag aften.

– Vi kom i mål uden en eneste skramme, hvilket i sig selv er et mirakel. Det er traditionelt mange biler med i løbet, og det giver en masse trafik ude på banen. På Daytona gælder det primært om at holde sig udenfor problemer, og det lykkedes for os, selvom jeg faktisk selv var tæt på ryge med i et sammenstød et par gange.

24-timersløbet på den amerikanske racerbane var præget af mange gulflagsperioder som følge af ulykker og havarerede biler med tekniske problemer, men Jan Magnussens Corvette C7.R #3, som han delte med spanske Antonio Garcia og australske Ryan Briscoe, kørte et problemfrit løb uden skelen til garagen.

– Alt var perfekt. Farten, bilens opsætning, dens holdbarhed og de effektive pitstop, som Corvette-crewet altid har været gode til. Samtidig lavede vi ingen fejltagelser. Det var disse ting, som var nøglen til vores sejr, forklarede Jan Magnusen.

– Men det var også et ekstremt hårdt løb, hvor vi hele tiden skulle presse bilen til det yderste for at bevare positionen. Det føltes mest af alt som én lang kvalifikation, hvor vi simpelthen måtte give alt, hvad vi havde i hvert eneste sving. Ryan kørte nogle meget hurtige og stabile stints, og Antonio håndterede presset i slutningen af løbet helt suverænt. Det har uden tvivl været et af min karrieres mest intense 24-timersløb.


(Foto: janmagnussen.dk)

Jan Magnussen startede løbet fra femte position lørdag aften dansk tid og havde overtaget førerpositionen, da han senere afleverede den gule Corvette til Antonio Garcia. Fire gange var Magnussen bag rattet – to af gangene i mere end to og en halv time i ét stræk – og alle gange gav danskeren bilen videre på en førsteplads.

Det er anden gang i løbets historie, at Corvette Racing vinder det prestigefulde amerikanske racerløb, som er sponsoreret af urmærket Rolex og derfor belønner alle klassevindere med et eksemplar af det kostbare armbåndsur.

Således scorede Jan Magnussen både en ny titel, et nyt ur og ydermere en føring i årets udgave af det amerikanske TUDOR-mesterskab.

– Jeg kan ikke forestille mig en bedre måde at begynde sæsonen på, lød det fra en tydeligt tilfreds Jan Magnussen.

Jan Magnussen Racing
Nikolaj Karlshøj


Læs mere om:
  • Jan Magnussen
  • Daytona
  • 24/01/15 - Daytona - SportsCar Championship
  •