Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

World Touring Car Championship

Suzuka skiftes ud

WTCC 
25/01/15 

I de sidste 4 sæsoner har WTCC feltet gæstet Suzuka banen når løbskalenderen har vist Japan. Men det er slut nu indtil videre.
WTCC General Manager François Ribeiro har sammen med WTCC promoter Eurosport Events Ltd underskrevet en flerårig aftale med Motegi banen. Hvor længe aftalen gælder, er ikke oplyst, men kan være af længere varighed.
 

Der har været kørt lidt af hvert på Motegi banen. Bl.a. så er MotoGP serien i øjeblikket aktive på banen med en afdeling af deres verdensmesterskab. De store japanske serier har også løb på kalenderen her hvert år. Og nu kommer så WTCC også.


De her skal til Motegi banen istedet for Suzuka
(Foto: FIA WTCC)

François Ribeiro udtaler bl.a. at efter 4 succesfulde år på Suzuka banen, så man ser Motegi banen som det fremtidige hjem for WTCC i Japan. Han henviser til at MotoGP som regel også er gode baner for WTCC serien. Man er sikker på at Motegi banen med dens layout, er med til at sikre et godt og tæt race og med adskillige overhalingsmuligheder.

Motegi banen ligger ca. 150 km nord for Tokio. MotoGP kører på banen ca. en måneds tid efter at WTCC har kørt der.

Dons

Læs mere om:
  • Motegi
  • 13/09/15 - Motegi - WTCC
  •