Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Audi Sport TT Cup

Nicolaj Møller Madsen avancerer til Audi Sport TT Cup

Audi Sport TT Cup 
20/01/15 

Nicolaj Møller-Madsen er et af Danmarks største motorsportstalenter og tager nu næste skridt op ad karriestigen. Racerkøreren er nemlig en af de i alt 24 kørere fra hele verden, som skal konkurrere i den første sæson af Audi Sport TT Cup nogensinde.
 

21-årige Nicolaj Møller Madsen har fået en stærk begyndelse på 2015. Den unge fynbo har takket ja til tilbuddet fra Audi om at køre med i den nye juniorserie, Audi Sport TT Cup. Med kontrakten direkte hos Audis fabriksteam tager racerkøreren et stort skridt op i rækkerne. Den unge racerkører ser frem til udfordringen og chancen for at få adgang til Audis succesfulde GT-program - en drøm for mange unge racerkører, heriblandt Nicolaj Møller Madsen.

- Det er et stort skulderklap, at Audi har tilbudt mig pladsen i Audi Sport TT Cup. Det er jeg både glad og stolt over, og jeg vil gøre alt for at leve op til tilliden. Det er mit mål at slutte i top tre, som giver adgang til en komplet fabrikskontrakt med Audi i 2016, siger Nicolaj Møller Madsen.

2015 har taget en ny drejning
Egentlig skulle 2015 bruges i den næstbedste tyske række, GT Masters, hos et supportteam til Audi. Men med kontrakten direkte hos Audis fabriksteam tager det unge racertalent allerede nu et skridt op i rækkerne.

- Det er betydeligt bedre at køre direkte for et fabriksteam, og med denne kontrakt kan jeg nu springe et år over i forhold til forventningerne om at komme til Le Mans i 2017. Audi følger min præstation tæt, så når jeg kører godt, ser Audi det med det samme, siger den unge racerkører om den nye kontrakt med Audi.

Som forberedelse til Audi Sport TT Cup håber Nicolaj Møller Madsen at kunne deltage i et 24-timers løb på Silverstone inden sæsonstart, så han sammen med sin nye bil kan stå helt skarpt, når det for alvor går løs i begyndelsen af maj. Det kræver dog, at han finder den nødvendige finansiering.

- Takket være mine sponsorer og mit netværk er det lykkedes mig at skabe det økonomiske fundament for aftalen med Audi. Nu arbejder vi på at finde yderligere finansiering, så jeg kan komme ud og testkøre inden sæsonstart. Med så stærkt et netværk af sponsorer og samarbejdspartnere er jeg sikker på, at det nok skal lade sig gøre at finde pengene, siger Nicolaj Møller Madsen.

Efter at Nicolaj Møller Madsen i november sidste år kunne præsentere de 2 hovedsponsorer for 2015 DK Online og LAIT, har flere valgt at støtte op om den fynske racerkører. Coisbo Beer, Saxo PrivatBank, PN Engineering samt Autoteknik Sæby er blandt de nye sponsorer, som skal hjælpe Nicolaj Møller Madsen til Le Mans i 2017.

Sæsonpræmiere på Hockenheim
Ved sæsonpræmieren vil i alt 24 biler stå klar, hvoraf seks biler vil være reserveret til skiftende gæstekørere heriblandt gamle Audi-kørere, folk fra Audi-familien og tidligere DTM-stjerner. Audi Sport TT Cup skal følge den tyske DTM-serie, og der køres 12 løb fordelt på seks weekender.

Sæsonen begynder den første weekend i maj på Hockenheim, hvor Nicolaj Møller Madsen sidste år sikrede sig juniormesterskabet i Scirocco Cuppen.

Nicolaj Møller Madsen

Fakta:
- 16 ud af 19 mulige podieplaceringer i Scirocco Cup, 2013 og 2014
- Juniormesterskabet i Scirocco Cup, 2014
- Yokohama Super Cup Champion (VW Polo GTI), 2013
- 1st Grand Final Indonesien Kart GP 2012
- 2 x Bridgestone Cup Champion 2009,2011
- European Champion - KF2 Senior Klasse, 2010
- 2 x German Champion - KF2 2009, 2010
- 3 x Danish Champion - Formel Junior og KF3 2005, 2007, 2008
- Nr. 3 i World Championship - KF2, 2010
- Årets Bilsportskører i Danmark, 2010
- Årets karting talent, 2007


Læs mere om:
  • Nicolaj Møller Madsen
  •