Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

SportsCar Championship

Daytona test - fredag

SportsCar
Championship 

10/01/15 

Nygaard mødte muren
Der er 'kun' 4 danske kørere repræsenteret i forbindelse med årets store pre-test i USSC serien i USA. Denne store pre-test er et levn fra Grand Am tiden, som sluttede for 2 år siden.
Det har indtil nu ikke været den store jubeldans for de danske kørere, som ikke havde nogen særlig god første test.
 

Den første store test i amerikansk motorsport er som altid "The Roar Before the Rolex 24 at Daytona". Nu udgøres feltet af den efterhånden fastsammenførte klasse USSC med sponsornavnet TUDOR, fra Grand Am og ALMS serierne.

I P-klassen som udgøres af Daytona Prototyperne og det vi kender som LMP2, har vi i denne weekend Le Mans klassevinderen David Heinemeier Hansson med. Han kører i den nye HPD ARX-04b sammen med Scott Sharp og Ryan Dalziel.

I den store GT klasse - kaldet GTLM - kører Jan Magnussen rundt i Corvetten sammen med Antonio Garcia. De er i år sat sammen med Ryan Briscoe til de lange løb i serien.

I den lille GT klasse - kaldet GTD - er der i denne weekend 2 danskere kørere med. Det er Christina Nielsen og Christoffer Nygaard der sammen med Brandon Davis og James Davison udgør kørerbesætningen i TRG teamets Aston Martin V12 Vantage.


De tre her er tredjehurtigst i GTLM klassen efter fredagens test
(Foto: Jan Magnussen Racing)

Fredagens første test var slet ikke nogen succes for danskerne. HPD raceren i P-klassen fik ikke noteret hverken omgange eller tid.
Jan Magnussen bilen blev nummer 31 generelt og nummer 9 i GTLM klassen - 3 placeringer efter søsterbilen.
TRG AM raceren havde store problemer. Her blev man noteret som nummer 48 generelt og nummer 15 i klassen. Det er endnu ikke oplyst om det var her at Christoffer Nygaard kørte bilen i muren og fik slået nogen alvorlige buler i bilen.

Der er tilmeldt 53 biler til løbet, hvoraf de 50 fik noteret omgange og tid og en enkelt ikke fik noteret tid.

Fredagens anden test skabte fremgang for de danske kørere/biler. Dog ikke for HPD raceren som igen ikke er noteret for noget som helst.
Til gengæld er Jan Magnussen bilen rykket frem som nummer 3 i GTLM raceren, det ser ud til at man er ved at ramme noget godt.
Også i GTD klassen er sket noget. TRG raceren er nu rykket frem som nummer 5 i klassen.

Testen forsætter i dag lørdag og i morgen søndag.


Læs mere om:
  • Daytona
  • 11/01/15 - Daytona - SportsCar Championship
  •