Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

FIA F3 European Championship

Dansk motorsportstalent indgår FIA F3-kontrakt med opbakning fra Mercedes-Benz

FIA F3 EU 
10/01/15 

Gennembrud for Formula Racing-kører Mikkel Jensen:
Har med opbakning fra Mercedes-Benz indgået superkontrakt med tyske Mücke Motorsport om en fuld sæson i FIA Formula 3 European Championship.
 

Formula Racing-kører Mikkel Jensen har taget et nyt afgørende skridt i retning mod motorsportens kongeklasse. Det 20-årige stortalent har indgået kontrakt med tyske Mücke Motorsport om en fuld sæson i det europæiske Formel 3-mesterskab og optages samtidig i Mercedes-Benz juniorprogram, som siden 90'erne har opfostret topnavne som syvdobbelt F1-verdensmester Michael Schumacher.

– Det er et helt fantastisk og meget vigtigt skridt i forhold til min drøm om Formel 1 og en karriere som professionel racerkører, lyder det fra Mikkel Jensen.

Mikkel Jensen markerede sig sidste år internationalt ved at vinde ADAC Formel Masters, en anerkendt tysk ungdomsserie, som har været rugekasse for flere store profiler. Den hurtige århusianer vandt 10 af sæsonens løb, var sammenlagt 17 gange på podiet og blev den første dansker nogensinde til at sikre sig mesterskabet.

Med oprykning til det europæiske Formel 3-mesterskab bliver konkurrencen hårdere end nogensinde, men målet for Mikkel Jensen har ikke ændret sig. Han vil vinde mesterskabet, og til dette har det unge talent fået opbakning fra ingen ringere end Mercedes-Benz Motorsport, som har optaget Mikkel Jensen i deres juniorprogram.

Mercedes-Benz er motorleverandør til den europæiske Formel 3-serie, og foruden en betragtelig økonomisk support indebærer Mikkel Jensens kontrakt med bilfabrikken også en motoraftale samt træningsforløb med Mercedes-Benz' DTM-kørere, ligesom den unge racerkører kan se frem til en interessant DTM-test, såfremt den kommende Formel 3-sæson udvikler sig lovende.

Mücke Motorsport har et årelangt samarbejde med Mercedes-Benz og er foruden FIA Formula 3 European Championship 3 og ADAC Formel 4 også involveret i DTM, hvor teamet har sine kørere plantet hos Mercedes-Benz' fabriksteams.

– Formel 1 er stadig drømmen, men mit mål er først og fremmest at skabe en levevej i motorsport. Der er flere veje at bevæge sig ud af, og Formel 1 er uden tvivl den dyreste og sværeste. Jeg vil fortsat kæmpe for det ultimative, men jeg vil også se det som en kæmpe chance at få en DTM-kontrakt.

Også hos Mikkel Jensens danske samarbejdspartner, Formula Racing, er der massive skulderklap til den nybagte Formel 3-kører.

– Selv om vi er imponerede over, hvor stærkt det er gået for Mikkel Jensen, har vi aldrig tvivlet på hans potentiale. Mikkel har en ufattelig ambitiøs tilgang til tingene og udvikler sig enormt hurtigt, lyder det fra teamchef hos Formula Racing, Allan Jørgensen.

Formula Racing


Læs mere om:
  • Mikkel Jensen
  •