Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Diverse Motorsport

Lasse Sørensen normineret sammen med Carlos Sainz og Max Verstappen.

Diverse 
05/01/15 

Lasse Sørensen fine præstationer i det Franske formel 4 mesterskab er ikke gået ubemærket hen i internationale motorsports kredse. Den engelske motorsport side Paddockscout.com har nomineret Lasse i kategorien ”Weekend performance of the year”. De andre nominerede til titlen var de to kommende Formel 1 kørere, Carlos Sainz Jr. og Max Verstappen, plus Esteban Ocon, Nyck De Vries, og Dean Stoneman.
 

Det blev desværre Carlo Sainz som vandt, men stadig et kæmpe skulderklap til den unge nordjyde for at være imellem de seks udvalgte.

Hermed Paddockscouts begrundelse for at nominere Lasse:

At lave hattrick i Formel 4 er ikke nogen nem opgave da Formel 4 er en et-mærke serie, hvor alle kører i samme slags bil. Yderligere er der omvendt start rækkefølge i andet heat hver weekend. I England På Silverstone lykkedes det Sennan Fielding at lave hattrick og i Italien lykkedes det Matti Drudi at lave hattrick på Monza.
Men Lasse Sørensen gjorde det hele to gange. Første gang på Val de Vienna og anden gang på Nogaro i Frankrig. Det var hans præstation på Val de Vienna, som var den mest imponerende.
Han kom til Val de Vienna som nummer tre i mesterskabet, efter de to første runder på Le Mans og Pau. I den frie træning, som forgik i regn, var han over et sekund hurtigere end nummer to. Tidtagningen blev vundet sikkert og han kunne erobre sin første pole position.

Første heat blev vundet med føring fra start til mål, efterfulgt at Felix Hirsiger på andenpladsen. Sejren betød at Lasse havde bragt sig i spidsen af mesterskabet.
Sejren i første heat betød at han skulle start som nummer ti i andet heat, som har omvendt start rækkefølge.
Selv om han fik en god start, så var han stadig kun nummer otte efter de første omgange. Omvendt grid pole mand Valentin Hasse-Clot var i fuld defensiv lige fra starten. Dette tillod Lasse Sørensen at overhale konkurrenterne både højre og venstre om.

Løbs vinderne fra Lemans, Bryan Elpitiya and Joseph Mawson, blev begge overhalet på samme omgang. Nu var der kun de to førende Hasse-Clot og Dorian Boccolacci foran. Disse to kører blev hurtigt indhentet, og efter en kort fight og få omgange gik Sørensen forbi dem begge i samme sving. Efter at have vundet både heat et og to, skulle Sørensen igen starte pole i heat tre. Efter en lidt langsom start var løbet under kontrol allerede fra første svig. Lasse Sørensen kunne køre over målstregen 13 sekunder foran sin nærmeste konkurrent, Dorian Boccolacci.

Det er værd at bemærke, at franske F4 uddeler point for at sætte hurtigste omgang - Sørensen tog dem i alle tre heat.
Ikke alle Junior Champions får storhed, men Sørensens hattrick på Val de Vienna viser virkelig hvor speciel han er. Hvis han kan lave tilsvarende performance i fremtiden, så bør han gå hele vejen op af stigen, slutter Paddockscout i sine udtalelser.

Lasse Sørensen er en del af Dansk Automobil Sports Unions Team Danmark trup, og kåret som Dansk Banesports talent 2013. Yderligere er han lillebror til Lotus Formel 1 test- og reservekører Marco Sørensen. I øjeblikke arbejder Lasse på at finde et budget for 2015 hvor der stadig mangler en hoved sponsor.

Lasse Racing


Læs mere om:
  • Lasse L. Sørensen
  •