Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formel 4

RS Competition er klar til det tyske ADAC Formel 4 mesterskab

Formel 4 
16/12/14 

Når den første tyske Formel 4 sæson i slutningen af april 2015 skydes i gang på Oschersleben, bliver det med deltagelse af RS Competition teamet. Den tidligere ADAC Formel Masters klasse omdøbes i 2015 til ADAC Formel 4, og i den forbindelse ensretter man reglementet med de øvrige europæiske Formel 4 serier.
 

RS Competition ledes af dansk-tyske Robert Schlünssen, som selv har en aktiv motorsportskarriere bag sig og siden 2006 har dedikeret det meste af sin tid og sine ressourcer til at uddanne og coache unge motorsportstalenter til at kunne begå sig i sporten. Selvom der uden tvivl venter teamet en ganske stejl indlæringskurve, ser Robert Schlünssen frem til udfordringen, som han ser som en helt naturlig udvikling for sit ambitiøse team.

”Vores team tager udgangspunkt i at tage hånd om de unge talenter helt nede fra 8-9 års alderen, og i dag er vi repræsenteret i alle gokartklasser og i Formel Ford. Vi holder gerne fast i de dygtigste og mest ambitiøse af kørerne og følger dem op gennem klasserne, og i takt med at deres evner og ambitioner bliver større og større, finder jeg det helt naturligt, at vi som team tager det næste skridt sammen med dem. Jan og Glenn, som vi nu indsætter i Formel 4, er 2 gode eksempler på de principper og visioner, som jeg driver RS Competition ud fra,” siger Robert Schlünssen således.

Jan Jønck og Glenn Rupp er de 2 kørere, som kommer til at sidde bag rattet på teamets 2 racere i 2015. Jan Jønck er fra Danmark og er 16 år gammel. Efter at have deltaget i en lang række gokartklasser sammen med RS Competition, debuterede Jan i 2014 i det danske Formel Ford mesterskab, hvor han sluttede sæsonen på en samlet 2. plads. Glenn Rupp er fra Tyskland og er ligeledes 16 år gammel. Ligesom Jan har Glenn taget turen op gennem gokartklasserne sammen med RS Competition, og i 2014 var han snublende tæt på at vinde det tyske Rotax Senior mesterskab, men en påkørsel af en konkurrent i sæsonens sidste heat betød, at han måtte tage til takke med 2. pladsen.

”Jeg tror rigtig meget på mine kørere. Selvom de begge er unge, så har de vist mig, at de har, hvad der skal til, både gennem deres præstationer over de sidste år og under de tests, som vi har gennemført i Formel 4 racerne,” siger Robert Schlünssen, som også er godt i gang med at få den tekniske stab på plads. Den erfarne englænder Julian Hoskins, som bl. a. var chefmekaniker for Kevin Magnussen i Formel Ford, er således allerede på plads i teamet, og flere dygtige folk er på vej.

Racerne til ADAC Formel 4 består af et Carbon chassis fra den italienske konstruktør Tatuus. Racerne udstyres med 1,4 liters turbomotorer med en ydelse på 160 HK fra det italienske firma Fiat Abarth.

”Vi glæder os meget til at tage kampen op og måle os mod nogle af de mere etablerede teams. Der er ingen tvivl om, at der venter os en stor opgave, men jeg tror fuldt og fast på, at vi nok skal gøre opmærksom på os selv,” slutter den ambitiøse teamchef.

RS Competitions Formel 4 team får base i Nordtyskland.

RS Competition


Læs mere om:
  • Jan Jønck
  •      ASETEK SIMSPORTS