Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser
ASETEK SIMSPORTS

Diverse Motorsport

Tom K mødte sin navnebror i Odder

Diverse 
13/12/14 

Den nidobbelte Le Mans-vinder: Tom Kristensen var for en enkelt aften kørt i pit på Odder Park Hotel. Her bød UdviklingOdder, Odder Håndbold Elite Aps og Lederne Østjylland på en eksklusiv mulighed for at komme lidt ind bag facaden på Hobro-knægten, som i sommers blev Ridder af Dannebrog - som et kongeligt skulderklap til en fornem sports-ambassadør for Danmark
 

Blandt publikum sad en Odder-dreng: Preben Kristoffersen, som om nogen kender til udfordringerne og de afsavn, som en motorsports-kører må fighte sig gennem for at blive fuldtids-professionel - født i en nation uden bilfabrikker.


Preben Kristoffersen scorede mange topplaceringer i sin Wrangler-Porsche.

Preben Kristoffersen tilhører 2. generation af danske motorkørere, som voksede frem sammen med de nyanlagte jyske motorbaner: FDM Jyllandsringen og Ring Djursland. Østjyden blev dansk mester på asfaltbanerne i Porsche’r i henholdsvis 1976 og 1977. For ud var gået nogle år i rallysporten, hvor østjyden blev dansk mester i 1970 med en Austin Mini Cooper.

Sammenkædet med flotte udenlandske resultater i halvfjerdserne blev Preben Kristoffersen fuldtids professionel i 1978, og kørte med i VM-serien for GT og sportsvogne.


Preben K (t.v. & t.h.) har viet sit halve liv til motorsporten.

- Det blev desværre kun et enkelt år som proff, konstaterer Preben Kristoffersen. - I disse år dystede jeg meget mod Tom’s far: Carl-Erik Kristensen, og Tom var specielt imponeret over min Wrangler-sponserede Porsche med en mega lynlås på fronthjelmen. Han gav mig i al beskedenhed også kælenavnet: Preben K, hvilket jeg er meget stolt af. Det var således længe før, at han selv fik markedsført brand’et: Tom K!

Ved arrangementet i Odder fik Tom K derfor overrakt en plakat med Wrangler-Porsche’n af Preben Kristoffersen.


Preben Kristoffersen overrakte Tom K en flot plakat med den frække Wrangler-Porsche.

- Tom K har (også) slidt utallige dæk op for at komme frem i motorsporten, afslutter Preben (K)ristoffersen. - Dette bød bl.a. på nogle hårde år i Japan for nordjyden, før han for første gang blev Le Mans-vinder i 1997. Han er en uovertruffen konge af Danmarks 3. generation udi motorsporten. Hobro-knægten har samtidig skabt stor respekt omkring udfordringerne af de fysiske grænser på motorbanerne.


Efter foredraget udleverede Tom K (t.h.) mange autografer.

Tom Kristensen ”glemte” at fortælle tilhørerne i Odder, at han snart påtænkte at lægge kørerhandskerne og styrthjelmen på hylden. Den 10. Le Mans-sejr bliver derfor aldrig en realitet for danskeren, som har ønsket at stoppe sin aktive karriere på et sportsligt - fornemt - toppunkt.

Preben Kristoffersen
MAZDA Odder

Åge Keseler Kirketerp

Læs mere om:
  • Preben Kristoffersen
  •      ASETEK SIMSPORTS