Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser
ASETEK SIMSPORTS

World Endurance Championship

Young Driver AMR vil fejre deres World Cup sejr i Brasilien

FIA WEC 
28/11/14 

World Endurance ChampionshipDen 14-timers lange rejse fra København til årets sidste runde af FIA World Endurance Championship i Brasilien, er sæsonens bedste rejse for Young Driver AMR. Efter den fjerde sejr ud af syv løb, for ti dage siden, i seriens næstsidste runde i Bahrain, kan Kristian Poulsen og David Heinemeier Hansson rejse til Sydamerika som nyligt kronede vindere af verdensmesterskabet i GTE-Am-klassen. Til det afsluttende seks-timers løb på Formel 1 banen Interlagos i Sao Paulo, deler Poulsen og Heinemeier Hansson deres Aston Martin Racing Vantage GTE med Nicki Thiim.
 

Nu hvor VM titlen er pakket solidt ned, kan Young Driver AMR, med kristian Poulsen og David Heinemeier Hansson rejse afslappet til Brasilien.


(Foto: Aston Martin Racing)

Men der er stadig et lille mål:
Mens Kristian Poulsen og David Heinemeier Hansson som mesterskabs vindere, og Young Driver Christoffer Nygaard, som kører i Aston Martin #98, på mesterskabet andenplads, samt Nicki Thiim som tredje placerede i GTE-Am mesterskabet, ville der være Young Driver AMR kørere i alle top-tre placering i mesterskabet - hvis de kan bevare deres positioner i den sidste runde.

"Tre danskere på de første tre pladser i et international racing mesterskab - det ville være fantastisk, og jeg tror det ville være første gang", siger Jan Struve.
"Vi vil helt sikkert ikke bakke af, og vi vil give vores yderste på Interlagos, da vi gerne vil fejre mesterskabet med endnu en sejr. Efter vi tilkæmpede os mesterskabet på Bahrain, ser vi frem til en stor weekend i Brasilien og til at fejre mesterskabet. Vi vil give alt for at afslutte sæsonen med en sejr, men forventer endnu engang hård konkurrence fra Aston Martin #98 med vores Christoffer Nygaard."

"Vi har ikke haft meget tid til at fejre efter Bahrain, men jeg håber, at vi kan gøre det i Brasilien og forhåbentlig med endnu en klasse sejr", siger Kristian Poulsen.
"Vi behøver ikke at have mesterskabet i tankerne mere, og jeg formoder, at vi vil have masser af sjov, på en bane som er fantastisk. Selvfølgelig ville vi gerne lukke sæsonen med en sejr, men vi har ikke noget at miste længere. "


Kristian Poulsen, David Heinemeier Hansson og Nicki Thiim
(Foto: Aston Martin Racing)

"Det er en vidunderlig følelse at gå ind i sæsonens sidste løb med mesterskabet i lommen," siger David Heinemeier Hansson.
"Det betyder, at vi bare kan køre hårdt for sejren, uden frygt for at en fejl får større konsekvenser. Interlagos er en smuk bane. Det har været en drømme sæson, og vi vil afslutte den med et brag!"

Den sidste runde af FIA WEC starter søndag den 30. november klokken 13:00 lokal tid (16:00 CET). Eurosport vil sende de sidste 90 minutter af løbet live startene fra kl. 20:30 CET. Hele løbe vil være tilgængelig online på seriens officielle hjemmeside www.fiawec.com.


Kristian Poulsen, Nicki Thiim og David Heinemeier Hansson
(Foto: Aston Martin Racing)

Stillingen i FIA Endurance Trophy, for GTE-Am kørere:
1. Poulsen/Heinemeier Hansson (Young Driver AMR), 180 points
2. Nygaard/Dalla Lana/Lamy (Aston Martin Racing), 138
3. Thiim (Young Driver AMR), 126
4. Ried/Al Qubaisi (Proton Competition), 109
5. Bachler (Proton Competition), 99

Stillingen i FIA Endurance Trophy, for GTE-Am teams:
1. Young Driver AMR (Aston Martin Vantage), 180 points
2. Aston Martin Racing (Aston Martin Vantage, 138
3. Proton Competition (Porsche 911 RSR), 109
4. AF Corse (Ferrari 458 Italia), 94
5. 8Star Motorsport (Ferrari 458 Italia), 65

Young Driver AMR


Læs mere om:
  • David Heinemeier Hansson
  • Kristian Poulsen
  • Nicki Thiim
  • Interlagos
  • 30/11/14 - Interlagos - FIA WEC
  •      ASETEK SIMSPORTS