Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formel 1

Red Bull frataget kvalifikationstider

Formel 1 
22/11/14 

- grundet frontvinge
De lå ellers i den gode ende, og skulle starte som nr fem og seks ved årets finaleløb i morgen på Yas Marina, men de to Red Bull kørere, Daniel Ricciardo og Sebastian Vettel, er blevet udelukket fra kvalifikationen, grundet frontvingernes fleksibilitet.
 

Løbets stewards tog et nærmere kig på de to Red Bull biler efter løbet, og fandt at bilernes front vinger kunne bøje sig for meget under belastning, hvilket er et brud på artikel 3.15 i de tekniske regulativer for Formel 1. De besluttede derfor at fratage holdet tiderne fra kvalifikationen.

Red Bull udtaler at de er skuffede over at blive udelukket som eneste hold, efter en test af front vingens fleksibilitet, når det er så tydeligt at andre teams fortolker reglerne på samme måde.

Teamet accepterer dog beslutningen, og starter søndagens løb fra den bageste række, hvilket nok skal bringe lidt ekstra spænding ind i løbet.

Kevin Magnussen rykker dermed også to pladser frem, og kan starte løbet fra niende position.

Endvidere bliver Lotus køreren Romain Grosjean rykket 4 placeringer tilbage og starter sidst. Dette grundet et efter reglerne ulovligt motorskifte. Der er slet og ret brugt flere motorer end reglementet tillader. Han sikrer sig desuden en drive-through straf.


Læs mere om:
  • Yas Marina Circuit
  • 23/11/14 - Yas Marina Circuit - Formel 1 - FIA F1
  •