World Touring Car Championship

Begivenhedsrig finale

WTCC
17/11/14

På den ene side var det hele som det plejer i WTCC (VM for standardvogne) og i Macau, hvor sæsonfinalen fandt sted søndag morgen: Den nybagte verdensmester, José Maria López fra Argentina, kørte sin Citroën C-Elysée WTCC til sejr i Race 1 og tog derved sin 10. sejr i år. Og englænderen Rob Huff understregede sin ekspertise, når det gælder den snoede bybane i den tidligere portugisiske koloni, ved at vinde Race 2 – hans syvende triumf i den nu kinesiske region. Men dér hørte ”plejer” også op.

F.eks. mistede Honda’s Tiago Monteiro 4. pladsen i VM da han i Race 2 udgik fra føringen pga. en simpel mekanisk fejl, alt imens team-kollegaen, Gabriele Targuini, måtte opgive at kæmpe for sin VM-placering på grund af maveforgiftning. En sur afslutning på årets verdensmesterskab efter at Honda på hjemmebane for tre uger siden kom øverst på podiet.

Årets verdensmester, José Maria Lopéz i Citroën C-Elysée WTCC, side om side med årets bedste Honda-kører, Norbert Michelisz, under sæsonfinalen i årets World Touring Car Championship. Årets to sidste løb fandt sted på bybanen i den kinesiske region, Macau.
(Foto: FIA WTCC)

Verdensmestrene dominerede Race 1
I søndagens første løb startede José Maria López fra poleposition og dokumenterede endnu engang, at det ikke var en tilfældighed, at han og Citroën for længst havde sat sig på årets VM-titler for kørere og konstruktører. Argentineren førte fra start til mål, men hans sejrsmargin var marginal: Kun 2,7 sekunder skilte ham fra løbets nummer to, den ungarske Honda kører, Norbert Michelisz.

Lige i hælene på Michelisz fulgte de to Honda fabrikskørere, Gabriele Tarquini og Tiago Monteiro og først på 4. pladsen kom Lopez’ to team-kolleger hos Citroën, den afgående verdensmester, Yvan Muller og rally-stjernen Sebastien Loeb, der sluttede i nævnte rækkefølge på 2. og 3. pladsen i årets Verdensmesterskab.

López præstation blev understreget yderligere af, at han satte ny rekord mht. sejre på en sæson og antal scorede VM-points. Den argentinske Citroën kører har vundet 10 af årets i alt 24 løb og han har scoret i alt 462 points.

Honda mistede sejren på sidste omgang
I Race 2 udnyttede Lada-køreren Rob Huff til fulde sit kendskab til den udfordrende bybane, hvor han havde vundet seks gange tidligere. Banen udmærker sig blandt andet sig ved at være vanskelig at overhale på. Lada-bilerne kører uden handikapvægt og Huff startede pga. de specielle kvalifikationsregler i WTCC fra 2. startrække med udfordrende fra Citroën og Honda bag sig.

Alligevel lykkedes det Tiago Monteiro at stryge forbi Huff i startfasen og Honda’en førte hele løbet indtil én omgang fra målstregen, hvor en simpel fejl i servostyringen tvang Monteiro til at udgå. Løbet igennem havde Yvan Muller forsøgt at passere Huff, men pga. banens layout havde et ikke været muligt.

Med den førende Honda ude af løbet kørte Rob Huff nu først over målstregen med Muller som nr. 2. Gabriele Tarquini havde måttet opgive at starte Race 2 pga. en maveforgiftning og udmattelsen efter den efter omstændighederne flotte præstation i Race 1. Med også Monteiro ude af spillet, kunne mærkekollegaen Norbert Michelisz tage 4. pladsen i løbet og i samme sekvens også sikre sig 4. pladsen i VM Slutstillingen som bedste Honda kører.

Yokohama mestrene
I de to mesterskaber for privatanmeldte deltagere, Yokohama Drivers’ Trophy og Yokohama Teams’ Trophy, vandt den tyske BMW kører, Franz Engstler hhv. det italienske team, ROAL Motorsport.