Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser
ASETEK SIMSPORTS

World Endurance Championship

Young Driver AMR har et klart mål for løbet i Bahrain

FIA WEC 
13/11/14 

World Endurance ChampionshipFIA World Endurance Championship (WEC) kan ikke blive mere spændende for Young Driver AMR: Med et resultat som vinder eller nummer to i GTE Am klassen, i alle seks kørte runder af det verdensomspændende mesterskab, har Young Driver AMR med deres Aston Martin Vantage GTE, en solid føring i GTE Am holdmesterskabet. Med kun to løbsweekender tilbage, fører Kristian Poulsen og David Heinemeier Hansson også i kørernes mesterskab.
 

Den kommende lørdag, er Nicki Thiim tilbage i bilen og på holdet, sammen med Kristian Poulsen og David Heinemeier Hansson, når de deltager i den syvende runde af årets mesterskab, ved weekenden løb på Bahrain. Med Nicki Thiim ombord i Young Driver AMR's Aston Martin med #95, vandt Kristian Poulsen og David Heinemeier Hansson løbene på Silverstone, Le Mans og Fuji. Nicki Thiim og Kristian Poulsen var også en del af Young Driver AMR besætningen, der vandt på Bahrain sidste år.
Løbet i Bahrains ørken har en helt speciel atmosfære: Starten finder sted om eftermiddagen, og efter to timers løb i dagslys, vil de sidste fire timer blive kørt i aftenens mørke, under projektørlys.


(Foto: Aston Martin, Drew Gibson)

En ting er allerede sikret, med to runde tilbage af verdensmesterskabet: Aston Martin vinder VM i GTE-Am klassen, og en Aston Martin chauffør vil vinde det individuelle mesterskab. Det der ikke ligger fast endnu, er hvilket hold, og hvilken chauffør der vil gøre krav på titlen. Før næstsidste runde, har Young Driver AMR et 31-points forspring. Hvis trioen bestående af Kristian Poulsen, David Heinemeier Hansson og Nicki Thiim slutter løbet på Bahrain, foran Aston Martin Racing søsterbil #98, vil Young Driver AMR, Kristian Poulsen og David Heinemeier Hansson blive kronet som World Cup vindere på Bahrain.


Kristian Poulsen
(Foto: Aston Martin, Drew Gibson)

"Vi står i en meget god position i mesterskabet, men vi er nødt til at bevare roen, da alting kan ske", siger Jan Struve fra Young Diver AMR.
"Vores klare mål er at vinde vores klasse på Bahrain, hvilket vil afgøre VM i vores favør. Men der er stadig en lang vej, og vi har lige set ved sidste runde, hvor GT Pro-mesterskabet førende hold ikke scorede point, hvor hurtigt tingene kan ændre sig. Nicki Thiim er tilbage med os denne weekend, og det er helt sikkert et godt tegn, da vi i denne sæson har vundet alle de runder hvor han har kørt med os."

"Jeg håber virkelig, at vi kan vinde det løb. Ellers kan vi se frem til nogle meget nervøse fjorten dage, indtil den afsluttende runde på Brasilien", siger mesterskabsførende Kristian Poulsen.
"Vi vil gøre alt hvad vi kan, for at gentage vores sejr i Bahrain. Vi så sidste sæson, at banen passer til vores bil. Løbet er primært et nat løb, hvilket bringer nye udfordringer for kørerne."


David Heinemeier Hansson
(Foto: Aston Martin, Drew Gibson)

"Sidste sæson, var vi hurtige på Bahrain, men i år, er konkurrencen også meget stærk", siger Nicki Thiim.
"Vi vil naturligvis forsøge at vinde løbet, men det vil blive svært. Bahrain er en moderne racerbane og har en slags stop-and-go karakter. Der er et par lange lige stræk, efterfulgt af snævre hjørner, hvilket kræver hårde opbremsninger. Eftersom banen er midt i en ørken, er den altid glat, da der er en masse sand på banen."

Den syvende runde af FIA WEC starter lørdag den 15. november kl 15:00 lokal tid (kl. 13:00 dansk tid). Eurosport sender de sidste to timer af løbet live startende kl 17:00 dansk tid. Hele løbet vil være tilgængeligt live online på den serien officielle hjemmeside www.fiawec.com (brugerbetaling).


(Foto: Aston Martin, Drew Gibson)

Holdmesterskabet i GTE Am klassen efter seks af otte løb
1. Young Driver AMR (#95 Aston Martin Vantage GTE), 154 points
2. Aston Martin Racing (#98 Aston Martin Vantage GTE), 123
3. Proton Competition (#88 Porsche 911 RSR), 97
4. AF Corse (#61 Ferrari 458 Italia), 86
5. 8Star (#90 Ferrari 458 Italia), 55

Kørermesterskabet i GTE Am klassen efter seks af otte løb
1. Poulsen/Heinemeier Hansson (#95 Young Driver AMR), 154 points
2. Nygaard/Dalla Lana/Lamy (#98 Aston Martin Racing), 123
3. Thiim (#95 Young Driver AMR), 100
4. Ried/Al Qubaisi (#88 Proton Competition), 97
5. Bachler (#88 Proton Competition), 87

Young Driver AMR


Læs mere om:
  • David Heinemeier Hansson
  • Kristian Poulsen
  • Nicki Thiim
  • Sakhir
  • 15/11/14 - Sakhir - FIA WEC
  •      ASETEK SIMSPORTS