Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formel 1

Sejr til Rosberg

Formel 1 
09/11/14 

Gummi og asfalt fik hovedrollen
Nico Rosberg vandt dagens løb i Brasilien, foran sin holdkammerat. Igen var Mercedes både bedst og næstbedst, men ændringen i hvem der kom øverst på podiet var velkomment. VM bliver afgjort i Abu Dhabi.
 

Den nye asfalt på Interlagos sled grundigt på gummiet. Egentlig afgørende blev det ikke, for sliddet var ens for alle. Men det betød alligevel noget. Det betød at det første pitstop kom allerede efter seks omgang. Det betød at flere kørere undervejs måtte kæmpe med dybe ar-lignende furer i deres dæk. Det var nok også derfor Hamilton stod sidelæns - uden for banen. Men mere drama skabte de så, når alt kommer til alt, så heller ikke.

Rosberg tog starten, velvidende at han trængte til en sejr, hvis han skulle være en alvorlig udfordrer til VM titlen. Hamilton fulgte pænt efter. Hans udskridning kom da Rosberg var kørt ind til sit andet pitstop, og Hamilton forsøgte at presse lidt ekstra tiendedele ud af sine dæk, inden de skulle skiftes. Resten af løbet lagde englænderen pres på sin tyske kollega, men forbi kom han aldrig.

Red Bull havde ikke noget videre imponerende løb. Daniel Ricciardo fik problemer med sine bremser eller ophæng og måtte trække sig. Vettel så man ikke meget til, før på de sidste ti omgange, hvor han ud af ingenting pludselig kom bagfra og sammen med Button sendte Raikkonen to pladser tilbage. Finnen forsøgte sig ellers med en to-stops strategi, modsat de fleste andre. Den gav den udfordring at han mod slutningen havde dårligere dæk end konkurrenterne og det kostede nogle placeringer. Da Alonso hentede ham, kunne man måske tro på en hurtig skift af positioner, men sådan skulle det ikke gå. Hvis Alonso ville forbi, måtte han kæmpe sig forbi. Hvilken han så gjorde med tre omgange tilbage. Dermed fik han 6. pladsen og Raikkonen 7. pladsen.

For McLaren var det et ok løb. Magnussen forsøgte at hente et par placeringer i starten, Button hængte undervejs godt på i top fem, lidt hjulpet på vej af et par problematiske pitstops for Valtteri Bottas, der sendte finnen ned på 10. pladsen. Magnussen lå længe omkring en 7. plads, men kunne i længden ikke holde Vettel og Hülkenberg bag sig og sluttede på 9. pladsen. Button derimod fik en 4. plads efter et rigtig velkørt løb.

Massa havde også problemer med sine pitstop. Første gang kørte han for hurtig, anden gang skulle han udstå fem sekunders straf og tredie gang kørte han ind til det forkerte team. Alligevel formåede hjemmebanehelten af snuppe den sidste podieplads - til stor glæde for publikum og hans familie, der som altid var at se i pitten.

Et moderat underholdende løb kørt på en rigtig racerbane. Som altid med Det Brasilianske Grand Prix er det lidt trist, at der er et helt år til næste løb der.

Martin Møller-Thomsen

Læs mere om:
  • Interlagos
  • 09/11/14 - Interlagos - Formel 1 - FIA F1
  •