Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

World Endurance Championship

Sjette podie i træk til Young Driver AMR

FIA WEC 
04/11/14 

World Endurance ChampionshipSluttede på andenpladsen i Shanghai
Young Driver AMR tog endnu et skridt på vejen til det ultimative mål for 2014 sæsonen, VM titlen i FIA World Endurance Championship (FIA WEC). Ved den sjette runde i Shanghai, Kina, kørte de mesterskabsførende Kristian Poulsen og David Heinemeier, der kørte sammen med Richie Stanaway, ind som toer i GTE Am klassen med deres Young Driver AMR Aston Martin Vantage GTE.
 

Andenpladsen i Kina var den sjette podieplacering i træk for Young Driver AMR, hvor Aston Martin #95 er sluttet som nr et eller to ved alle sæsonens runder.

Som ved de foregående løb, havde trioen fra Young Driver AMR en løbslang kamp med søster bilen, Aston Martin Racing #98. Under det seks timer lange løb, tog Kristian Poulsen, David Heinemeier Hansson og Richie Stanaway føringen tre gange, men måtte til sidst tage til takke med en slutplacering som nummer to, efter Vantage GTE #98, hvor "Young driver" Christoffer Nygaard scorede sin anden sejr i sæsonen.

"I betragtning af vores solide føring i mesterskabet, besluttede vi os for en konservativ tilgang til weekenden", forklarede Young Driver AMR's Jan Struve.
"Her i Kina, var vores søster bil en lille smule hurtigere, og vi var ikke på udkig efter det ultimative tempo og tog ikke nogen risici. Richie Stanaway kunne have presset langt hårdere i slutningen af ​​løbet, men vi bad ham om ikke at risikere noget. Det vigtigste mål var at bringe bilen til målet og score gode point. Det var præcist hvad vi gennemførte. Vi har kun to yderlige runder tilbage, og vi tog et vigtigt skridt i retning af titlen. Vores Young Driver Christoffer Nygaard, som i år kører for bil #98, vandt i dag, og vi er meget glade for at han tog sejren."

"Det er dejligt at være førende i mesterskabet, men #98 gav os en god kamp,​​" siger Heinemeier Hansson.
"Lige gyldigt hvordan det går, vil en Aston Martin og en Aston Martin Racing kører vinde GTE Am mesterskabet, hvilket er fantastisk for holdet, men vi vil gøre hvad vi kan, for at sikre at det bliver os!"

Allerede om to uger, køres sæsonens næstsidste runde i Bahrain. Young Driver AMR fører GTE Am holdmesterskabet med 31 point, mens Poulsen og Heinemeier Hansson har samme antal point som førende i GTE Am drivere mesterskabet og er stadig de bedst placeret Aston Martin Racing chauffører i World Endurance Cup for GT kørere.

Resultatet af 6 timers løbet i Shanghai, GTE Am klassen
1. Nygaard/Dalla Lana/Lamy (Aston Martin Racing-Aston Martin Vantage GTE)
2. Poulsen/Heinemeier Hansson/Stanaway (Young Driver AMR-Aston Martin Vantage GTE)
3. Roda/Ruberti/Cressoni (Ferrari 458 Italia)
4. Collard/Perroda/Vaxiviere (Porsche 911 RSR)
5. Ried/Henzler/Al Qubaisi (Porsche 911 RSR)

Holdmesterskabet i GTE Am klassen, efter seks ud af otte runder
1. Young Driver AMR (#95 Aston Martin Vantage GTE), 154 points
2. Aston Martin Racing (#98 Aston Martin Vantage GTE), 123
3. Proton Competition (#88 Porsche 911 RSR), 97
4. AF Corse (#61 Ferrari 458 Italia), 86
5. 8Star (#90 Ferrari 458 Italia), 55

Young Driver AMR


Læs mere om:
  • David Heinemeier Hansson
  • Kristian Poulsen
  • Richie Stanaway
  • Shanghai
  • 02/11/14 - Shanghai - FIA WEC
  •