Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

DM i Rally

Tim Svanholt sluttede årets rallysæson med bronze

DM Rally 
04/11/14 

- Selvom vore to stærkeste konkurrenter var udgået og vi havde vundet finalerunden, ville vi alligevel have været bagud på point i den samlede stilling, så nu koncentrerer vi os om sæsonen 2015, fastslår Tim Svanholt efter weekendens opgør i Danboring Rally Danmark ved Ans.
 

Med 73 mesterskabspoint fra fem af årets seks DM-runder sluttede sidste års guldvindere fra Roskilde, Tim Svanholt og Carina Møller, på en samlet tredjeplads og tog dermed bronzemedaljerne med hjem fra slutrunden Jylland.


Tim Svanholt og Carina Møller kørte med god sikkerhedsmargin for at sikre sig en podieplads i DM-opgøret

Efter weekendens intense fartdueller på 21 sprintbetonede hastighedsprøver sluttede sidste års guldvindere i Division A for den 4-hjulstrukne biler på en andenplads, hvilket Tim Svanholt efter omstændighederne fandt tilfredsstillende.

Tim Svanholt ser flere grunde til udfaldet af titelforsvaret. Først og fremmest nogle meget kompetente konkurrenter - alle tidligere danske rallymestre - i meget hurtige biler. Dernæst hans eget vognskift umiddelbart før DM-turneringens næstsidste runde - fra en standard Mitsubishi Lancer Evo iX til en nyere og tunet Evo X kombineret med et uheld og en ærgerlig sortie i semifinalen og dermed manglende forbedring af pointregnskabet.

- Desuden var det bare ikke min dag, da vi kørte finalerunden. Bilen var ikke helt, som jeg gerne vil have den, så vi valgte at køre med en god sikkerhedsmargin for trods alt at sikre os en samlet tredjeplads, forklarede sidste års rallymester efter at være kommet i mål i et velorganiseret og spændende slutopgør med et halvt hundrede biler på startlisten.


Fredag aften på de første 5 prøver i mørke og tåge var en udfordring for alle kørerne

Titelopgøret blev fra den første til den sidste meter et knivskarpt opgør på krævende veje og i såvel regn og tåge som i mørke og dagslys.

Bortset fra fire af de 21 hastighedsprøver var Tim og Carina hele vejen i feltets Top-5, og da både Ib Kragh og Mie Petersen i Peugeot 207 Super 2000 og Steen Andersen og Iben Louring i Mitsubishi Lancer Eco X udgik var andenpladsen sikret - dermed også DM-bronzen.

Vinterpausen frem til starten på DM-turneringen 2015 skal bruges til at gå den nye R4-tunede Mitsubishi igennem fra A til Z, for Tim Svanholt har en klar fornemmelse af, at den kan yde mere end den har gjort i de to løb, han hidtiul har kørt i den.

- Bilen er stadig for urolig til at jeg kan køre optimalt med den i sving, så vi skal have fintrimmet undervognen. Sammenlignet med vores tidligere bil er jeg ret sikker på, at der er mere at hente i den nye, så jeg skal nu have have en snak med en ekspert om motorens computerstyring. Jeg er sikker på, at vi kan komme med en endnu bedre bil til den kommende DM-turnering, slutter Tim Svanholt.


Tim Svanholt og Carina Møller på vej mod andenpladsen i finalerunden og DM-bronzen 2014

Slutstillingen i Danmarksmesterskabet for Division A for 4-hjulstrukne biler
1. Christian Jensen-Freddy Pedersen, Ans, Peugeot 208 T16, 109 point
2. Ib Kragh-Mie Petersen, Juelsminde, Peugeot 207 S2000, 95 point
3. Tim Svanholt-Carina Møller, Roskilde, Mitsubishi Lancer Evo X, 73 point

Svanholt


Læs mere om:
  • Carina V. Møller
  • Tim Svanholt
  • Bjerringbro
  • 01/11/14 - Bjerringbro - DM Rally
  •