Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

DM i Rally

Christian Jensen/Freddy Pedersen blev mestre

DM Rally 
03/11/14 

i dramatisk Danboring Rally Denmark
Det blev til en hjemmebanesejr og et nyt Danmarksmesterskab i den hårde 4WD-division for Christian Jensen/Freddy Pedersen, Ans/Bjerringbro, da årets sidste afdeling af DM i rally blev kørt med Ans som base. Men det var en nervepirrende DM-finale, mestrene og deres titelrivaler måtte igennem, inden medaljerne var fordelt.
 

Før Danboring Rally Denmark var det nemlig Ib Kragh/Mie Petersen, begge Juelsminde, som indtog førstepladsen i kampen om Danmarksmesterskabet. De havde et forspring på ni point, og med 23 point at kæmpe om ved finalen havde de gode kort på hånden. Men på løbets blot anden hastighedsprøve, som blev kørt fredag aften, kørte de af vejen, væltede og havnede i en å.


Det blev til sejr og nyt Danmarksmesterskab for Christian Jensen/Freddy Pedersen, da Danboring Rally Denmark afsluttede årets rallysæson

I første omgang var Ib Kragh/Mie Petersen ude af løbet. Men de og deres mekanikere ville det anderledes. Man lånte et lokalt værksted, og så gik man ellers i gang med opretningen af bilen, som klokken 6.28 lørdag morgen stod klar til start. Med et tidstillæg på to minutter for hver af de fire hastighedsprøver, som de ikke havde gennemført fredag aften, genoptog Ib Kragh/Mie Petersen løbet, satte top 3-tider på løbets tre første hastighedsprøver lørdag, men på den fjerde gik det galt. Mekanikken sagde stop.

Men dermed var Christian Jensen/Freddy Pedersen endnu ikke Danmarksmestre. De skulle fortsat indhente de ni point, som de var bagefter. Skulle de forsøge at køre på det sikre og måske begå en fejl grundet manglende koncentration? Eller skulle de kæmpe, som de hidtil har gjort i denne sæson? De valgte at gøre det sidste, og de endte med at tage en klar sejr i dels 4WD-divisionen, dels i generalklassementet i Danboring Rally Denmark, hvor de vandt foran Esben Hegelund/Ole R. Frederiksen, Hadsten/Skibby.

Trods deres exit sikrede Ib Kragh/Mie Petersen sig sølvmedaljerne i 2WD-divisionen, hvor bronzen gik til 2013-mestrene Tim Svanholt/Carina Møller, Roskilde/Herlev.

Morten Alstrup


Læs mere om:
  • Christian Jensen
  • Freddy Pedersen
  • Bjerringbro
  • 01/11/14 - Bjerringbro - DM Rally
  •  
     

    DM i Rally nyhederne på Motorsporten.dk er sponsoreret af: