Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

World Endurance Championship

Young Driver AMR går efter podiet i Kina

FIA WEC 
30/10/14 

World Endurance ChampionshipÅrets FIA World Endurance mesterskab, er på vej ind i sin afsluttende fase, og weekendens 6 timers løb i Shanghai, Kina, markerer starten på en meget travl november måned. Tre løb er skemalagt til november, i Kina, Bahrain og Brasilien, som vil afgøre mesterskabet, hvor Young Driver AMR står i en meget god position.
 

Young Driver AMR's Aston Martin Vantage GTE fører i teammesterskab for GTE-Am klassen, mens Kristian Poulsen og David Heinemeier Hansson ikke kun fører på point i det individuelle mesterskab for GTE Am, men de er også de højest placerede Aston Martin kørere i World Endurance Cup'en for GT kørere.


(Foto: Aston Martin Racing / Drew Gibson)

"Danish Express" får i Kina forstærkninger i form af den hurtige newzealænder Richie Stanaway, da Young Driver AMR's regelmæssige kører Nicki Thiim, er optaget af deltagelse i Porsche SuperCup. Stanaway deltager for tredje gang i denne sæson for Young Driver AMR, hvor han tidligere har været på holdet ved FIA WEC løbene på Spa og i Austin.

Young Driver AMR går efter endnu et godt resultat i Kina, for at komme tættere på det endelige mål: sejren i verdensmesterskabet. Sidste år tog Young Driver AMR klassens Pole Position, på den 5,4 km lange og teknisk udfordrende Formel 1 bane i Shanghai og dominerede det meste af løbet, men måtte stoppe kort før målet.


(Foto: Aston Martin Racing / Drew Gibson)

"Det ser meget lovende ud for øjeblikket, da vi har en klar føring i mesterskabet, og var meget hurtige på Shanghai sidste år, men vi skal stadig være meget forsigtige," siger Young Driver AMR's Jan Struve.
"Efter de to seneste løb på Austin og Fuji, forventer jeg at den største konkurrent i Kina bliver vores Aston Martin Racing søsterbil. De gav os hård kamp gennem de sidste to løb. Vi er nødt til at holde fokus ved de resterende tre løb og er nødt til at arbejde på alle detaljer, da vi stadig har 18 timers løb foran os."

Poulsen er optimistisk i forhold til at stå på podiet for sjette gang i træk i denne sæson:
"Denne weekend mangler to af vores konkurrenter i klassen, hvilket ikke er så dårligt, i forhold til vores mesterskabs ambitioner. Det ville være rart at slutte endnu et løb på podiet, men det er ikke det primære mål. På dette tidspunkt i mesterskabet, er vi nødt til at score point. Vi skal fuldføre løbet, det er det vigtigste i den kommende weekend."


(Foto: Aston Martin Racing / Drew Gibson)

David Heinemeier Hansson kender Shanghai International Circuit fra sædet i en Le Mans prototype og har endnu til gode at køre sine første omgange på banen, i en GT bil:
"Shanghai er en sjov bane, der er virkeligt udfordrende at lære at køre hurtigt. Jeg har ikke kørt den i en GT bil endnu, så tilpasning i forhold til LMP-linjer og bremse-punkter vil være det første mål."

Heinemeier Hansson har en klar vision, om hvordan man griber det kinesiske indslag i WEC an:
"Vi er i en meget heldig position i mesterskabet, hvor det afgørende egentligt bare er at komme over målstregen. Vi tager absolut ingen risici. Men det betyder ikke, at vi ikke kommer til at presse på for endnu en sejr. Med færre biler på banen, og på en så lang bane, er det meget nemmere at køre hurtigt uden at risikere bilen i trafikken. Vi tager ikke til Shanghai bare for at cruise rundt på en sight-seeing-tur".


(Foto: Aston Martin Racing / Drew Gibson)

Eurosport vil sende de sidste 90 minutter af seks-timers løbet, live søndag formiddag med start kl. 08:30. Hele løb vil blive streamet online på seriens hjemmeside www.fiawec.com, med start søndag kl 04:00 (brugerbetaling).

Stillingen i FIA Endurance Trophy for GTE Am kørere
1. Poulsen/Heinemeier Hansson (Young Driver AMR), 136 points
2. Thiim (Young Driver AMR), 100
3. Nygaard/Dalla Lana/Lamy, (Aston Martin Racing), 97
4. Ried/Al Qubaisi/Bachler (Proton Competition), 87
5. Perez-Companc/Cioci/Venturi (AF Corse), 76

Stillingen i FIA Endurance Trophy for GTE Am hold
1. Young Driver AMR (Aston Martin Vantage GTE), 136 points
2. Aston Martin Racing (Aston Martin Vantage GTE), 97
3. Proton Competition (Porsche 911 RSR), 87
4. AF Corse (Ferrari 458 Italia), 86
5. 8Star Motorsports (Ferrari 458 Italia), 40

Young Driver AMR


Læs mere om:
  • David Heinemeier Hansson
  • Kristian Poulsen
  • Shanghai
  • 02/11/14 - Shanghai - FIA WEC
  •