Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

DM i Rally

Kenneth Madsen glæder sig til DM-finalen i rally

DM Rally 
29/10/14 

Selv om Kenneth Madsen/Henrik Dernoff (Ruds Vedby/Ringsted) allerede i forrige måned vandt Danmarksmesterskabet i Tunet National for tredje år i træk, så er de med på deltagerlisten, når årets sidste afdeling af rallymesterskabet køres i den kommende weekend i Midtjylland.
 

”Det bliver dejligt at skulle køre rally igen,” siger Kenneth Madsen. ”Jeg glæder mig virkeligt, for det tegner til, at det bliver et rally med alt, hvad et rally skal have.”

”Vi skal køre i mørke fredag aften. Samtidig er det stort set kun gennemgående hastighedsprøver, og det glæder jeg mig til, for det er rigtigt rally. Og så har der også været lovning om dårligt vejr, så vejene kan blive lidt fedtede, og det gør det ekstra spændende.”


Kenneth Madsen og Henrik Dernoff er klar til DM-finalen
(Foto: Flemming Jensen)

Men selv om Kenneth Madsen/Henrik Dernoff har sikret sig deres tredje Danmarksmesterskab i den hurtige Suzuki Swift Maxi 2000, så vil de ikke bare lulle igennem finaleløbet.

”Mesterskabet er jo afsluttet, så planen er at køre maksimum fra første meter og få så god en placering som muligt. Så må se, hvor god placeringen er, når vi ser det ternede flag,” siger Kenneth Madsen.

”Om vi vil satse mere, ja, det kan godt være farligt at sige. Man skal naturligvis altid køre på den rigtige side af grænsen, men det giver helt klart en smule frihed, at vi er mestre. Nu er vores gamle konkurrent Benny Pedersen tilbage, og selv om han ikke har kørt i lang tid, håber jeg da på, at vi kan få en god fight. De fik vi sidste gang, vi kørte mod hinanden.”

Kenneth Madsen/Henrik Dernoff har også et trumfkort i hånd overfor deres konkurrenter. Ved finaleløbet skal de for første gang køre med den nye to-liters motor, som Suzuki Motorsport har udviklet. Den er hurtigere og har flere hestekræfter end den hidtidige.

”Den nye motor har bare spillet de gange, hvor jeg har prøvet den,” siger Kenneth Madsen. ”Motoren er meget mere omdrejningsvillig, og der er bedre træk i bilen. Det bliver spændende at prøve den i et DM-rally.”

Suzuki Motorsport
Anders Lysen


Læs mere om:
  • Henrik Dernoff
  • Kenneth Madsen
  • 01/11/14 - Bjerringbro - DM Rally
  •  
     

    DM i Rally nyhederne på Motorsporten.dk er sponsoreret af: