Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formel 1

2 teams ude i Grand Prixet i Austin

Formel 1 
25/10/14 

Ifølge Bernie Ecclestone vil der kun være 18 biler til start i det amerikanske Grand Prix der køres i næste weekend i Austin, Texas.
Caterham slås med en ny ejer om overdragelse af aktier, mens Marussia som i forvejen lider under ulykken med Jules Bianchi, også har økonomiske problemer.
 

Bernie Ecclestone har været ude at sige at der kun kommer 18 biler til start i det amerikanske Grand Prix der køres i næste weekend i Austin, Texas. Det er første gang siden 2005 at et Grand Prix kun kommer til at have 18 biler til start. Det er ikke sket siden Monaco i 2005 hvor det daværende BAR team som via diverse overdragelser i dag hedder Mercedes AMG Grand Prix, var ude i 2 Grand Prixer efter en ulovlig tank blev brugt i forbindelse træning og kvalifikation i det spanske Grand Prix. Straffen dengang var udelukkelse i 2 Grand Prixer startende i Spanien.

Årsagen denne gang er af økonomisk karakter mestendels. Tony Fernandes, teamchef og medejer af Caterham teamet, har ønsket at sælge sine aktier, men vil ikke overdrage dem til ny køber. Samtidigt har Caterham i forvejen en stram økonomi, så man mangler penge i teamet ekstra meget i øjeblikket.

Marussia har længe haft økonomiske problemer og ulykken med Jules Bianchi, har gjort ondt værre internt i teamet.

Begge teams har valgt at undlade at rejse med til USA. Spørgsmålet er så om de kommer til start i Brasilien weekenden efter. Transporten foregår som fællestransport, og man flyver derfor direkte fra USA til Brasilien. Kommer de to teams til Brasilien, er det for egen regning.

Dons

Læs mere om:
  • Circuit of the Americas
  • 02/11/14 - Circuit of the Americas - Formel 1 - FIA F1
  •