Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

ELMS

Mikkel Mac til finalen i European Le Mans series

ELMS 
24/10/14 

Mikkel Mac og resten af teamet fra Formula Racing i Ferrari #60, var på en svær mission ved denne weekends finale i den Europæiske Le Mans serie. Teamet lå nummer 2 i det samlede mesterskab, og skulle derfor bruge en sejr, mens den førende SMP-racer i mesterskabet skulle slutte 7’er, eller der under.
 

Weekenden startede lørdag med de 2 frie træninger. Til at starte med havde teamet udfordringer med bilens setup, og ikke mindst med den nye dæk kompound som var introduceret ved sidste løb i Frankrig. Ydermere kom der rødt flag af flere omgange, som betød at træningerne blev midlertidigt afbrudt. Det lykkedes dog for teamets ingeniører at finde et godt setup til raceren. Søndag morgen skulle Mikkel i bilen, det blev en svær kvalifikation. Det havde regnet om natten, og der var våde områder på dele af banen, men det lykkedes Mikkel at kvalificere sig som 5. bedste i GTC klassen, som var et godkendt resultat, kun 3/100 sekund fra pole position.

Teamkollega Johnny Laursen startede i raceren søndag eftermiddag, da løbet blev sat i gang. Men desværre for teamet, blev Johnny presset af banen, heldigvis uden at skade bilen, men desværre satte det teamet 1½ omgang bagud de andre i feltet. Johnny kom dog tilbage i løbet, med gode omgangstider, og afleverede raceren til en opsat Mikkel Mac efter ca. 50 minutters kørsel. Mikkel skulle køre dobbelt stint, og leverede en fænomenal fejlfri præstation, ved at æde sig op igennem feltet. Jan Magnussen overtog raceren fra Mikkel i 5. position, og kørte et solidt stint, inden Mikkel igen skulle i raceren, for at køre til mål.
Mikkel kom tilbage i raceren i 3. position, og tog endnu en placering, for at slutte forbi det ternede flag som 2’er, i et løb hvor kørerne Ferrari #60 leverede en fantastisk indsats og var løbets hurtigste bil i GTC klassen.

Teamet fra Formula Racing i Ferrari #60 blev hyldet på podiet efter løbet, der desværre kun gav dem andenpladsen i den samlede stilling. Men teamet kan glæde sig over at de var på podiet i alle sæsonens løb, undtaget løbet i Østrig hvor bilen fik en teknisk defekt som formentlig kostede den samlede sejr i sæsonen. Til trods fra dette har det været en fantastisk sæson for Mikkel Mac, som virkelig har bevist sit talent og været en bærende del af teamet succes.

"Jeg er kanon stolt af teamet, at rejse sig fra det som skete, og få kørt en anden plads hjem, er virkelig en kæmpe præstation i sig selv! Og jeg er stolt af at kunne give så meget til teamet, og få muligheden for at bevise mit værd som en tak tilbage til dem."

Sæsonen blev afsluttet i Estoril, Portugal. Med præmieoverrækkelse søndag aften.

Frands von Würden


Læs mere om:
  • Jan Magnussen
  • Johnny Laursen
  • Mikkel Mac
  • Estoril
  • 19/10/14 - Estoril - ELMS
  •