Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Baner

Motorsportstalenter får en håndsrækning

Baner 
21/10/14 

Danske motorsportstalenter vil fremover få bedre træningsmuligheder. Det sker efter FDM har indgået samarbejde med Dansk Automobil Sports Union (DASU) om at stille FDM Jyllandsringen og Sjællandsringen til rådighed for fremtidens motorsportstalenter. Dermed får de danske talenter bedre muligheder for at nå til tops i den hårde, internationale konkurrence.
 

Det er dyrt at satse på en karriere inden for motorsport. Men det er ikke kun materiellet, der koster. Også behovet for at træne på lukkede baner er med til at fordyre omkostningerne for sportsudøveren.

For at sikre bedre vilkår for fremtidens motorsportsudøvere har FDM og DASU indgået et samarbejde, der sikrer, at de største danske talenter får mulighed for uden betaling at benytte FDM Jyllandsringen og Sjællandsringen imellem og som optakt til store løb.


Fremtidens motorsportsstjerner får bedre træningsforhold. Fremover kan de bl.a. træne på FDM Jyllandsringen, som er den eneste FIA godkendte motorsportsbane i Danmark. På billedet ses Nicolai Sylvest træne starter på FDM Sjællandsringen inden et løb i det tyske Formel 3 mesterskab.
(Foto: Sylvest Motorsport)

”Det er dyrt at være motorsportskører i Danmark, så vi er meget glade for, at vi har kunne få et samarbejde på plads med FDM, hvor de stiller deres anlæg til rådighed for de danske talenter. Samarbejdet gør det muligt fx at træne starter og sikre en bedre omskoling fra karting til banesport. Så vi forventer, at det vil betyde, at vores talenter får mulighed for at sætte sig endnu mere på den internationale scene, end de gør allerede i dag”, siger Bent Mikkelsen, formand for DASU.

Talentmassen består af både piger og drenge i alderen 14 - 20 år. Alle kørerne er udvalgt af DASUs Eliteudvalg i samarbejde med Team Danmark.

”Motorsport er en naturlig del af FDM. Vi har i mange år lagt bane til motorsportsløb på Danmarks nationale motorsportsbane, FDM Jyllandsringen, som er den eneste FIA godkendte bane i Danmark, men vi ønsker også at være med til at bidrage til at udvikle de danske talenter. Vi håber, at vi med det her samarbejde kan bidrage til, at nutidens talenter bliver fremtidens helt store stjerner”, siger FDMs adm. direktør Thomas Møller Thomsen.

Talenterne vil for alvor få glæde af samarbejdet, når træningen til næste års turneringer starter op i begyndelsen af det nye år.


Læs mere om:
  • Nicolai Sylvest
  • Sylvest Motorsport
  •