Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Mini Rally

Svære konditioner i hurtig bil

Mini Rally 
22/10/14 

Jørgen Hansen havde igen allieret sig med Mette Jensen, da han ville fordre sig selv og sin hurtige Porsche 997 GT3, dette skete til Anderup El Minirally på Fyn, det afsluttede minirally i 2014 i DASU og minirallysyd regi.
 

Der var 3 forskellige prøver som hver skulle gennemkøres 3 gange, prøverne var på de sydfynske ’alpeveje’, veje som bugter og drejer hele tiden, smid derudover efterårets luner på menuen, så foruden vejens naturlige sværhedsgrad, så tilføj dertil smattede og våde veje og bløde marker, hvor man absolut ikke skulle placere den tunge Porsche.


Hansenracing.dk / Jørgen hansen i Porsche 997 GT3.
(Foto: Allan Post)

Allerede på prøve 1 fik Jørgen og Mette løbets sværhedsgrad at mærke, for i en hårnål ville Jørgen lige bruge håndbremsen, men regnen og den glatte sorte glatte asfalt gjorde, at Porschen snurrede mere rundt end Jørgen havde forudset, og dermed måtte bakgearet aktiveres af flere gange, og det kostede ..

Bilens håndbremse blev derefter nærmest bandlyst, og det er ikke fordi at Jørgen ikke før har brugt sådan en i sin lange karriere, men Porschens håndbremse er lidt vag og gummiagtig at aktivere, Jørgen følte ikke at han havde føling og kontrol når han hev i den.


Hansenracing.dk / Jørgen hansen i Porsche 997 GT3.
(Foto: Allan Post)

Porschens effekt er med restriktoren ikke den kraftkarl som mange tror, den forsnævrede indsugning har gjort bilen blid som et lam, så topeffekten er væk, og der skal bare lægges gear ind hele tiden, noget anderledes end den Porsche som Jørgen kører SSC med på bane.

Efter tidstabet på prøve 1 så koncentrerede Jørgen sig om, at ’lære’ at lytte efter noterne, da Jørgens hørelse er hans størst hæmsko, og netop noter er rallysportens sværeste disciplin, og især på sådanne krævende prøver.


Hansenracing.dk / Jørgen hansen i Porsche 997 GT3.
(Foto: Allan Post)

Holdet kom igennem løbet uden egentlig mere tidstab, og dermed mere erfaring imellem Jørgen og codriver Mette Jensen, en 5. plads klassen og en generel 13. plads ud af 70 tilmeldte biler fik Jørgen og Mette med sig hjem, men med Jørgens vinder mentalitet så stiller han sig ikke tilfreds med dette, men holdet fik en hel bil med hjem og mere erfaring, så mon ikke at Jørgen i 2015 igen vil pryde hastighedsprøverne i minirally regi med hans flotte Porsche 997 GT3.

Jørgen Hansen
Hansenracing.dk

Allan Post


Læs mere om:
  • Jørgen 'Gamle' Hansen
  •  
     

    Mini Rally nyhederne på Motorsporten.dk er sponsoreret af: