Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

DM i Rally

Rallytalent i ny udfordring ved Danboring Rally Denmark

DM Rally 
21/10/14 

Det bliver en ny udfordring, som venter Jacob Madsen, Dianalund, når han i weekenden den 31. oktober og 1. november stiller til start i Danboring Rally Denmark – det løb, som på vejene omkring Ans og Kjellerup afslutter kampen om det danske mesterskab i rally.
 

”Jeg skal køre i en Opel Adam, men ikke i den bil, jeg normalt bruger i den tyske Opel Cup. Til dette her løb har jeg med hjælp fra Opel Danmark og en række andre sponsorer lejet en Opel Adam i R2-trim, og det glæder jeg mig til,” siger Jacob Madsen.


Normalt huserer Jacob Madsen i Tyskland, men ved Danboring Rally Denmark er han sammen med Arly Larsen til start i en for dem uprøvet Opel Adam R2
(Foto: Bonn Medien)

Den 19-årige vestsjællænder er en sjælden gæst på de danske hastighedsprøver. Det har i år primært vært i Tyskland, at man har kunnet opleve det unge stjerneskud, som i januar blev kåret som årets rallytalent af Dansk Automobil Sports Union. Men nu starter han så i Danboring Rally Denmark, hvor han i sin lejede Opel Adam R2 skal i direkte kamp med bl.a. Kim Madsen/Line Lykke Jensen, begge Slagelse, og Steve Rökland/Veronica Engan, begge Norge. De er henholdsvis nykårede danske og norske mestre i 2WD-divisionen.

”Det bliver spændende at skulle kæmpe med Kim og de udlændinge som kommer. Så må vi se, om vi overhovedet kan være med,” siger Jacob Madsen, der i rallyet sekunderes af Arly Larsen, Dianalund.

”Vi kommer først til at prøve bilen i det rallyshow, der bliver fredag eftermiddag inden løbet, men jeg kender da til modellen. Jeg har kørt i et år nu i en bil, som ikke er tilsvarende, for denne her vil helt sikkert bremse og styre meget bedre.”

Men selv om Jacob Madsen ikke får nogen testmuligheder i sin lejede rallybil, så vil han have masser af fart i kroppen, når han stempler ind ved Danboring Rally Denmark. I weekenden inden løbet omkring Ans og Kjellerup stiller han nemlig til start i det bayerske ADAC-3-Städte-Rallye, som er finale i den ADAC Opel Rallye Cup, som han og Ole R. Frederiksen, Skibby, fører.

”Jeg havde overhovedet ikke regnet med, at vi skulle føre,” indrømmer teenageren. ”Da jeg sagde ja til at starte i serien, håbede jeg bare på ikke at blive til grin, for det er en ting at kæmpe i forskellige biler her i Danmark, noget at kæmpe mod 20 modstandere i ens biler.”

Danboring Rally Denmark starter fredag den 31. oktober om aftenen ved Ans Idræts- og Kulturcenter, og ved 16-tiden lørdag forventes de første deltagere i mål samme sted.

Danboring Rally Denmark kommer til at tælle som finalen i kampen om dels Danmarksmesterskabet i rally, dels West Euro Rally Cup samt North European Zone Championship for juniorkørere.

Morten Alstrup


Læs mere om:
  • Jacob Madsen
  • 01/11/14 - Bjerringbro - DM Rally
  •  
     

    DM i Rally nyhederne på Motorsporten.dk er sponsoreret af: