Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Volkswagen Scirocco R-Cup

Nicolaj Møller Madsen sikrer sig juniormesterskabet

Scirocco R-Cup 
21/10/14 

Scirocco R-Cupved det sidste løb i Scirocco R Cup
Med det 10. løb i 2014 sæsonen, er der blevet kørt det sidste løb i Volkswagen Scirocco R Cup. Efter i alt 17 år, stopper Volkswagen deres program for udvikling af unge racerkørere. Nicolaj Møller Madsen kunne ved det historisk sidste løb, krone sig som mester i Junior Cup. Det lykkedes også for Alexander Lauritzen at afslutte det sidste løb med en placering i top 10.
 

Nicolaj Møller Madsen (# 14)
Med kun 29 points forspring til sin nærmeste rival Moritz Oberheim, rejste Nicolaj Møller Madsen til finalen i Volkswagen Scirocco R Cup på Hockenheim. Da der endnu var 50 point i alt, der skulle tildeles i weekenden, var det hele op til Nicolaj Møller Madsen.


Nicolaj Møller Madsen
(Foto: Natascha Theisen, Media Office Theisen)

Mens Moritz Oberheim kunne sætte sin Scirocco R på 5. startplads efter kvalifikationen, måtte Nicolaj Møller Madsen nøjes med en niendeplads på grid.

Under løbet viste Nicolaj sig igen som en fighter. Omgang efter omgang vandt han position efter position, og havde løbet bare været på én omgang mere end de planlagte 11 omgange, ville det måske endog være blevet til endnu en podieplads. Ved passage af målflaget for sæsonens sidste løb, havde Møller Madsen opnået en 4. plads i den samlede stilling og en 2. plads i Junior klassen.


Nicolaj Møller Madsen
(Foto: Natascha Theisen, Media Office Theisen)

For hans nærmeste rival, sluttede løbet på en 12. plads (og 7'er i Junior klassen) og dermed rakte Nicolaj Møller Madsen 42 point til at vinde mesterskabs titlen i Junior klassen. Nicolaj Møller Madsen er dermed den sidste Junior Cup vinder i historien for Volkswagen ungdomsprogrammet:
"En stor løbsserie afsluttes perfekt med en titelsejr i Junior Cup til mig. Min tak går til teamet hos Volkswagen, fordi Scirocco R-Cup har været organiseret perfekt på enhver måde. Vi kørere får top-support og fantastiske biler, og får lov til at vise hvem der kører hurtigst. Heldigvis lever mærke-trofæ'erne videre i Volkswagen familien, og forhåbentlig stabler Audi et lige så stort koncept på benene", sagde den nye mester efter det sidste løb.

Alexander Lauritzen (# 9)
Volkswagen Scirocco R Cup feltets anden dansker, kvalificerede sig til sæsonens sidste løb på en 10. plads. Han kæmpede også med sine modstandere om placeringerne. Efter 11 omgange, måtte Alexander Lauritzen stille sig tilfreds med en 9. plads i den samlede stilling. I Junior klassen betød det en femteplads i det sidste løb for Lauritzen. Med 262 point, sluttede han på 6. pladsen i Junior Mesterskabet.


Alexander Lauritzen
(Foto: Natascha Theisen, Media Office Theisen)

Volkswagen Scirocco R Cup er nu historie i motorsporten. Til den kommende 2015 sæson, bliver det med Audi TT Sport Cup som mærke-serie, der skal hjælpe med i oplæringen af den næste generation.

Natascha Theisen
Media Office Theisen

Læs mere om:
  • Alexander Lauritzen
  • Nicolaj Møller Madsen
  • Hockenheim
  • 19/10/14 - Hockenheim - Scirocco R-Cup
  • Audi satser på nyt sportscar mesterskab
  •