Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

ELMS

Nyt dansk Le Mans-hold kan blive realitet i weekenden

ELMS 
17/10/14 

En invitation til 24-timers Le Mans i 2015 er belønningen for at vinde mesterskabet i European Le Mans Series på den tidligere Formel 1-bane Estoril denne weekend. Tre teams har mulighed for at tage sejren i GTC-klassen — et af disse er det danske Ferrari-hold fra Formula Racing
 

Hvis farten og heldet er med Mikkel Mac og Johnny Laursen i femte og sidste afdeling af European Le Mans Series denne weekend, kan vi vente et nyt dansk hold til 2015-udgaven af 24-timers Le Mans. Jan Magnussen skal igen hjælpe Formula Racing-kørerne med at tage sejren.

— 24-timers Le Mans er drømmen for rigtig mange racerkørere, og alene at få chancen for at vinde billetten er stort, lyder det fra Mikkel Mac.

Den 21-årige Formula Racing-kører vandt sidste år to VM-titler i mærkeserien Maserati Trofeo og har efter yderligere en sæson i European Le Mans Series fået udforsket mange af de store europæiske racerbaner i GT-racerbiler.

Sammen med Johnny Laursen førte Mikkel Mac og Jan Magnussen tidligere på sæsonen det benhårde GTC-mesterskab i European Le Mans Series, men uheldigheder som et defekt baghjulsleje på østrigske Red Bull Ring i juli har kostet dyrebare point, og derfor kommer Ferrari-trioen til Portugal på en andenplads i klassen.

— Det bliver en kæmpe udfordring at hente mesterskabssejren. Vi skal først og fremmest vinde løbet, og samtidig skal det gå dårligt for vores konkurrenter, forklarer Mikkel Mac.

— Men vi er optimistiske, ikke mindst efter vores to-dages test på banen for to uger siden, hvor både jeg og Johnny fik fuldstændig styr på banen i både sol og regn.

Formula Racing er med 60,5 point præcis 18,5 point efter GTC-klassens førende Ferrari #73 fra det russiske SMP-team.

For at vinde mesterskabet skal danskernes Ferrari 458 GT3 således slutte løbet på en førsteplads samtidig med, at rivalerne skal ende på en syvende- eller ottendeplads, alt efter om de også sikrer sig den pointgivende pole position i kvalifikationen.

For Jan Magnussen bliver det et gensyn med den portugisiske tidligere Formel 1-bane, som han senest gæstede i forbindelse med en Formel 1-test for Stewart Ford-teamet i begyndelsen af 1997.

— Det er en meget varieret bane med temmelig mange sving og markante højdeforskelle. Jeg husker især banens 2. sving, som vi tog med fuld gas i sjette gear. Under testen knækkede baghjulsophænget på min racerbil i netop dét sving, og jeg røg i muren med fuld hammer, lyder det fra Jan Magnussen.

— Så uheldige er vi forhåbentlig ikke i weekenden. Med én sejr, to podieplaceringer og to pole positions har vi bevist, at vi er hurtige. Men i weekenden skal vi både være de hurtigste samtidig med, at vores konkurrenter skal løbe ind i problemer undervejs.

— Ingen tvivl om, at det bliver en kæmpe udfordring, da SMP-teamet har været både hurtige og stabile i alle afdelinger. Når det er sagt, ville det være helt fantastisk at hjælpe drengene med at komme til Le Mans.

Le Mans det ultimative mål

European Le Mans Series er en feeder til 24-timersløbet på Le Mans forstået på den måde, at klassevinderne automatisk er sikret en invitation til den prestigefulde franske klassiker.

Le Mans er netop det ultimative mål for det danske team, som i givet fald skal finde en erstatning for Jan Magnussen, der også i 2015 har en aftale med Corvette Racing om at køre 24-timersløbet.

— At en Le Mans-invitation betyder, at vi skal på jagt efter en ny kører, ser jeg ikke umiddelbart som et kæmpe problem, lyder det fra teamchef Allan Jørgensen.

— Vi går naturligvis efter den helt store pokal, man alene at vi er ét ud af tre teams, som ved sæsonafslutningen har mulighed for at vinde mesterskabet i European Le Mans Series, kan vi være stolte af.

— Det synes jeg er en flot debut i en så hård og højt profileret GT-serie.

TIDSPLAN FOR 4 HOURS OF ESTORIL

Lørdag 18. oktober
11.00 (12.00 dansk tid) — Træning #1
15.30 (16.30 dansk tid) — Træning #2

Søndag 19. oktober
09.30 (10.30) — Kvalifikation (GTC)
13.30 (14.30) — RACE (4 timer)

OBS! Følg Jan Magnussen, Mikkel Mac og Johnny Laursen via livetiming og livestreaming på www.europeanlemansseries.com

FORMULA RACING


Læs mere om:
  • Jan Magnussen
  • Johnny Laursen
  • Mikkel Mac
  • Estoril
  • 19/10/14 - Estoril - ELMS
  •