Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

DM i Rally

Esben Hegelund gør comeback ved Danboring Rally Denmark i hurtig rallybil

DM Rally 
15/10/14 

Når Danboring Rally Denmark afvikles den 31. oktober og 1. november på vejene i det midtjyske, vil løbet komme til at byde på et comeback. Det er Esben Hegelund, Hadsten, som efter næsten 13 måneders fravær fra hastighedsprøverne atter skal give den gas i en rallybil.
 

”Jeg var så uheldig, at jeg styrtede under min vinterferie og ødelagde mit knæ, så det har ikke været muligt at køre rally,” fortæller køreren, som sidste år fik sit gennembrud med den generelle sejr ved Ecoteck Rally Himmerland.

”Lægerne spåede, at der ville gå 12 måneder, inden jeg var klar igen, men nu er der gået et halvt år, og da jeg havde min første test, mærkede jeg ikke noget.”


Det er i denne Ford Fiesta WRC, at Esben Hegelund får rallycomeback til DM-serien. Det sker ved Danboring Rally Denmark.

Den test, som Esben Hegelund havde, var ikke i den bil, han i de sidste par sæsoner har brugt, men derimod i den, han vil bruge på vejene omkring Ans og Kjellerup i forbindelse med Danboring Rally Denmark.

”Jeg har lejet en WRC-bil. Jeg har ikke kørt hele året, og jeg kan ikke nå noget mesterskabsmæssigt, og da muligheden bød sig, kunne det være sjovt at prøve sådan en,” siger Esben Hegelund. ”Det er en Ford Fiesta WRC-bil, som kun er et år gammel, og den er helt up-to-date med VM-bilerne.”

”Jeg testede bilen for godt en måneds tid siden hos Erik Wevers Motorsport i Holland, og sådan en bil kører bare helt fantastisk. Der er en verden til forskel i forhold til den Super 2000, jeg plejer at køre, og det vil helt klart kræve noget tilvænning, men den virker rimelig let at køre.”

Udover rallytesten hos Erik Wevers Motorsport har Esben Hegelund i år kun oplevet rallysporten i tilskuerens rolle ”Men det skal ikke være nogen hemmelighed, at jeg mangler at komme ud at køre rally. Det er som at være væk fra familien, og nu skal man endelig se den igen. Det bliver dejligt,” siger Esben Hegelund, som skal have Ole R. Frederiksen, Skibby, med som co-driver.


Normalt går Esben Hegelund efter førstepladsen, men denne gang har han ingen klar målsætning.

”Der er ingen tvivl om, at bilen har potentialet til et topresultat, men jeg har ikke kørt i et år, og jeg skal have fart i kroppen. Jeg har ikke en målsætning omkring et bestemt resultat. Jeg stiller op for at prøve bilen, men kan jeg se, at tiderne er der, så går vi efter en podieplads.”

Danboring Rally Denmark
Kjellerup og Omegns Motorklub
www.rallydenmark.dk

Morten Alstrup


Læs mere om:
  • Esben Hegelund
  • 01/11/14 - Bjerringbro - DM Rally
  •  
     

    DM i Rally nyhederne på Motorsporten.dk er sponsoreret af: