Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

12 Hours

HM Motorsport fik 12 spændende timer på Hungaroring

12 Hours 
14/10/14 

I weekenden den 3. - 4. oktober deltog HM Motorsport ved 12 timers løbet på Hungaroring. Det blev en stor oplevelse for hele teamet, der trods det at bilen fik en hård medfart under træningen, kunne gennemføre løbet efter en fantastisk indsats fra mekanikerne.
 

Den 3. oktober begyndte med godkendelse af bilen, som uden problemer gik igennem teknisk kontrol. Vægt og det hele var lige efter bogen.


Teammanager- og driver briefing

Tilmeldinger var lidt småt, kun 22 biler til start, da der ikke var nok i A2 klassen blev vi placeret i D1 klassen, som bestod af 6 biler, 2 rene danskerteams (HM Motorsport og DK Racing Event)

Træningen startede kl. 15.00 med Jens-Henrik bag rattet. Winnie og Mogens var klar ved tanken for tankning inden start. Efter nogle omgange blev Jens-Henrik kaldt ind for skift af bremseklodser. Ud igen for mere træning. Efter ca. 3 kvarter blev chaufførskift og René kom i bilen. Efter godt en times træning i alt, blev René "overhalet" af bagenden og Raceren måtte en tur i autoværnet.

Bilen blev bugseret tilbage til pitten. Her kæmpede det dygtige mekanikerteam for at få rettet bilen. Tiden løb hurtigt og kvalifikationen blev overstået uden at komme på banen. Dermed blev HM Motorsports startplacering til lørdagens race selvfølgelig bagerst.

Efter tre timers hårdt arbejde var bilen køreklar. Et stort bifald lød fra diverse pitgarager da bilen rullede ud på banen, hvor de tre chauffører kunne tage deres obligatoriske runder ved natkørsel.


Der var jubel da bilen var klar igen

Fantastisk indsats fra mekanikerteamet, uden dem intet racerløb. En tak skal da også lyde til Team Altran og DK Racing Event som tilbød reservedele og hjælp til reparationen.

Lørdag morgen gik starten til 12H Hungary 2014 kl. 8.00, vejret var overskyet og køligt, men banen tør og klar til noget godt ræs.

HM Motorsports Peugeot RCZ startede, efter fredagens crash, som sidste bil med Jens-Henrik bag rattet. Ca. 40 minutter efter start lå Jens-Henrik som nr. 13 og 1'er i klasse. Meldingen fra bilen er, at den kører fint trods fredagens uheld.

Jens-Henrik må efter 1,5 time i pit, da han melder røgudvikling i kabinen. Det viser sig at være forårsaget af varme fra udstødning der antænder malingen på kardanturnellen. Hullet i varmeskjoldet bliver lappet. Rene hopper i bilen og kører kun kort tid da varmen bliver for kraftig under fødderne. I pitten skiftes flexrøret til udstødningen.

Tiden bliver til Jens-Erik skal tage sit stint, her begynder regnen at melde sig og efter 5 kvarter løber han tør for asfalt og må en tur i ”hegnet”. Igen måtte raceren transporteres i pit. Efter ti minutter, godt med strips og gaffatape og et fantastisk teamwork, kunne de skubbe bilen ud af garagen igen. Med disse pitstop blev HM Motorsport selvfølgelig bagud, hermed blev placeringen desværre 30 omgang op til nr. 5 i klassen

Jens-Henrik bag rattet igen, alle stadig i godt humør. Bilen kører, efter omstændighederne, godt. Hurtige pitstop med dæk-, chaufførskift, olietjek og tankning, alt sad lige i skabet.

Mørket sænkede sig over Hungaroring, løbet fik et ekstra spændingsmoment, idet regnen begyndte at siler ned, René i bilen på regnvejrsdæk og kører det sidste stint og får, efter de mange problemer/uheld, det ternede flag.

Selv om mekanikerne var godt brugte var humøret højt. Teamet fik faktisk champagne med i pitten for en kæmpe indsats fra mekanikerne og for flest stop-and-go, af dem tog Jens-Henrik sejren for flest.

Grundet balance of performance (BOP) må omgangstiderne ikke være hurtigere end 2:06. Der gives en straf på 10 sekunder per omgang, man kører for stærkt!!! Det blev alt i alt til 13 stk.

Det er første gang, at vi har oplevet at blive straffet for at kører for stærkt, i hvert fald på en racerbane. så der var ikke en chancer for at kører placeringer op.

Men bilen kommer under kyndig behandling hen over vinteren og vi ser frem til sæsonen 2015.

Tak til alle som har fulgt og støttet os gennem 2014.

HM Motorsport


Læs mere om:
  • Hungaroring
  • 04/10/14 - Hungaroring - 12 Hours
  •