Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

World Endurance Championship

Young Driver AMR vinder på Fuji

FIA WEC 
13/10/14 

World Endurance ChampionshipYoung Driver AMR tog deres tredje sejr i sæsonen, ved den femte runde af 2014 FIA World Endurance Championship på Fuji i Japan. Den danske trio bestående af Kristian Poulsen, David Heinemeier Hansson og Nicki Thiim viste en stærk indsats i deres Young Driver AMR-Aston Martin Vantage GTE på vej til sæsonens tredje GTE-Am klassen sejr og den femte podieplacering i træk. Young Driver AMR og de mesterskabsførende Poulsen og Heinemeier Hansson, udbyggede yderligere deres føring med tre runder tilbage.
 

Nicki Thiim startede løbet i bilen med #95, "Danish Express", og tog føringen i klassen på 17. omgang. Den dansk sportsvognsstjerne gik ikke blot i front for klassen: Før han overgav sin Aston Martin til David Heinemeier Hansson, var Thiim den førende GT kører på banen. Heinemeier Hansson fastholdt derefter føringen i løbet af et dobbelt stint og overrakte #95 Aston Martin til Kristian Poulsen til endnu et dobbelt stint. Poulsen mistede kortvarigt klasse-føringen til en anden "Young Driver", Christoffer Nygaard, i Aston Martin Racing søster bilen, men var derefter i stand til at generobre føringen under sit andet stint. Thiim overtog bilen fra Poulsen, til et afsluttende enkelt stint og sikrede sæsonens tredje sejr, efter Silverstone og 24 timers løbet på Le Mans.

"Det var endnu et stor løb og med en løbs-lang kamp med vores søster bil, som gjorde det meget spændende for os". Jan Struve fra Young Driver AMR var tilfreds med sine køreres indsats.
"Alle gjorde et virkelig godt stykke arbejde, men det Nicki viste i den første time, da han til sidst sætte vores bil i front af GT, var enestående. Alt i alt, var vores tur til Japan perfekt. Ydeevnen af ​​vores Michelin dæk var meget god, holdet gjorde igen et strålende arbejde ved pit stop og vores kørere lavede ingen fejl. Det er på den måde man vinder løb, og forhåbentlig også vinder mesterskabet."

"Vi havde nogle problemer i træningen, og også under kvalifikation, der ikke gik som forventet, men til løbet - der var vi der," sagde Poulsen.
"Jeg havde nogle gode kampe under mine stints. Jeg mistede kortvarigt føringen, da jeg troede, det var Mücke i en Pro-bil bag mig, og jeg lod ham komme forbi, men så bemærkede jeg, at det var Nygaard og det var kamp om føringen. Under mit andet stint kunne jeg generobre føringen, så det var ikke et stort problem. "

"Det er fantastisk at være førende i mesterskabet," siger Heinemeier Hansson.
"Vores Vantage GTE gør det nemt for gentlemen-drivers, som Kristian og mig, at blande sig med de professionelle kørere. Hvis en bil er let at køre, som en Aston Martin, er forskellen mellem Am og Pro mindre, og det er en måde at vinde Pro-Am løb. "

"Jeg ved ikke noget bedre, end den slags løb vi havde i dag". Nicki Thiim var glad for sin tredje sejr i lige så mange løb.
"Vi kæmpede lidt under træningen og tidtagningen, og lavede nogle ændringer op til løbet, der havde en god effekt. Det første stint var herligt og med masser af sjov - bilen var fantastisk at køre. Ved afslutningen, havde Kristian opbygget et hul under sit seneste stint, så jeg behøvede ikke at presse specielt hårdt og kunne koncentrere mig om at bringe sejren hjem.

Med tre runder tibage i 2014 sæsonen, fører Young Driver AMR kørerne i GTA Am team-mesterskabet med 39 point. Desuden fører Kristian Poulsen og David Heinemeier Hansson med samme antal point i kørernes mesterskab.

Næste løb i WEC er 31/10 - 02/11 i Shanghai.

Young Driver AMR


Læs mere om:
  • David Heinemeier Hansson
  • Kristian Poulsen
  • Nicki Thiim
  • Fuji
  • 12/10/14 - Fuji - FIA WEC
  •